Acum citesti
Călătoria între cer și pământ se face pe bicicletă

Concursul de mountain bike cross country, Călătorie între Cer şi Pământ, s-a desfăşurat weekendul trecut, duminica 26 mai în oraşul Târgu Ocna. La start s-au prezentat 160 de concurenţi înscrişi la 6 categorii de concurs. Valoarea totală a premiilor oferite de Primăria Târgu Ocna a fost de 7.100 lei.

calatorie_cer_pamant_targu_ocna_2013

Călătorie între Cer şi Pământ face parte din seria de concursuri de mountain bike organizate de Transalpin Bike şi Societatea Naţională a Sării, iar cel desfăşurat duminica trecută la Târgu Ocna este al doilea după ce primul s-a ţinut în februarie, anul curent, în salina de la Slănic Prahova. Competiția prahoveană a avut loc în întregime în interiorul salinei, pe când cea din orașul băcăuan s-a consumat jumătate afară, pe dealuri, prin păduri şi prin oraş, şi jumătate în subteran, pe tunelul de acces în mină şi în salina turistică.

La concurs au participat inclusiv personalităţi din cadrul conducerii judeţene. „Am fost deosebit de încântat de concurs, iar coborârea pe forestier a fost deosebit de complexă şi tehnică”, a declarat Dragoş Benea, Preşedinte Consiliului Judeţean Bacău. Pe traseu concurenţii erau întâmpinaţi şi încurajaţi de voluntarii de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, din Târgu Ocna, iar la final aveau parte de o primire excelentă aplaudaţi fiind de majoretele de la Colegiu.

Traseul competiţiei a avut o lungime de aproximativ 15 km şi o diferenţă de nivel aproximativă de 527m per tur. Această buclă trebuia parcursă de cât mai multe ori în timpul alocat de organizatori, 120 minute. La finalul timpului ciclistul şi ciclista care au parcurs cele mai multe ture în timpul dat a fost declarat câştigător. Astfel, la categoria Masculin general câştigătorul a fost Dîrnescu Dorin care a pedalat 3 ture în 2:14:59 ore, iar la Masculin general Elite a fost Kelemen Arpad care a făcut tot 3 ture dar în 2:04:45 ore. La Feminin general câştigătoare a fost Săftiuc Ana cu timpul de 2:28:45 ore şi 2 ture parcurse, iar la Feminin general Elite cea mai bună a fost Piringer Beata cu un timp mai mare (2:49:26) dar cu 3 ture parcurse. Rezultatele complete se pot consulta mai jos.

Clasament General Feminin

Clasament General Feminin Elite

Clasament General Masculin

Clasament General Masculin Elite

Clasament Masculin 18-29 ani

Clasament Masculin 30-39 ani

Clasament Masculin peste 40 ani

Evenimentul a fost unul reuşit, iar participanţii, organizatorii, gazdele şi autorităţile locale s-au bucurat de o primă ediţie desfăşurată în condiţii relativ dificile, datorită condiţiilor meteo, dar care au făcut ca acesta să fie cu atât mai palpitant şi mai apreciat de finisheri. Următorul eveniment organizat de Asociaţia Transalpin Bike este Transalpin Bike Marathon din munţii Parâng cu startul şi finişul în staţiunea Rânca care va avea loc pe 11 august 2013. Acest maraton deţine un alt record fiind cel care se desfăşoară la cea mai înaltă altitudine din ţară, 2.171 m.

Vezi Comentariu (1)
  • felicitari tuturor pentru organizarea desavarsita! dupa parerea mea, concursul a avut un succes foarte mare, multa lume a ramas impresionata. asteptam editia viitoare!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 10 =