Acum citesti
Cadrele de cursieră cu mufe revin

Colnago s-ar putea să aibă o concurență serioasă în viitorul apropiat. Cehii de la Festka, o companie care își omoară timpul fabricând manual biciclete, au inițiat un proiect prin care vor să producă în serie mare cadre de cursieră de carbon cu mufe, precum cele prezente pe cadrele de oțel.

În momentul de față, doar firma Colnago produce cursiere de carbon a căror cadru este construit cu ajutorul mufelor. Acestea sunt folosite pentru că permit obținerea unei geometrii care să conserve proprietățile de manevrabilitate, rigiditate și greutate ale cadrului. Festka plănuiește să le calce pe urme și, în plus, să oferte personalizarea ca și opțiune standard pentru bicicletele lor. Modelul cu care ei doresc să iasă în față va cântări circa 1.000 de grame în variantă standard, dar greutatea poate fi redusă până la aproximativ 700 și fibrele de carbon vor fi de o calitate superioară. De asemenea, mulțumită mufelor, o țeavă a cadrului poate fi inlocuită dacă se fisurează sau rupe. Bottom bracket-ul va fi produs din titan, iar ce este și mai interesant este că acestui cadru i se oferă o garanție de 110 ani.

O problemă de care s-au lovit cehii este capitalul. În speță, pentru a produce cadrele în acest fel, este nevoie de matriție și alte unelte și scule destul de rafinate din punct de vedere tehnologic care sunt scumpe. De aceea,  ei încearcă să strângă banii necesari achiziție astfel. Prin Projekt 200, producătorii pun la bătaie un voucher de 1.000 de euro care îți va permite achiziția unui astfel de cadru a cărui valoare de piață va fi, la momentul lansării, de 2.750 de euro. Dacă oferta lor ți-a stârnit interesul, poți vizita site-ul dedicat Projekt 200.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =