Acum citesti
Bosch EasyPump – digitală: pompa pompelor?

Bosch a lansat EasyPump, o pompă diferită față de ceea ce-ai văzut până în prezent: totul se întâmplă apăsând niște butoane, efortul și termenul de a da la pompă fiind astfel complet eliminat. Dar de ce ai vrea așa ceva în viața ta? Exceptându-i poate pe cei cu dizabilități sau foarte leneși de la natură sau poate pe cei care-și doresc o pompă foarte compactă, este greu de imaginat cum EasyPump îți poate îmbunătăți viața. Așadar avem de fapt un aparat de 49x215x106mm, deci compact, care cu ajutorul unui buton introduce cantitatea necesară de aer într-o anvelopă. Și care cântărește 430 de grame. Bosch susține că aceasta poate fi folosită chiar și pentru anvelopele auto, însă nemții de la MTB News au testat-o, iar umflarea unei anvelope de bicicletă de munte la 1.5 bar, a durat 90 de secunde. O anvelopă de cursieră umflată la 4 bar – 2 minute. Cam mult ținând cont că trebuie să suporți și zgomotul acesteia. Altfel spus, în cazul unei anvelope auto îmi este deja tare teamă să mă gândesc cât ar putea să dureze.

Este portabilă și datorită dimensiunilor compacte ar trebui să încapă în orice rucsac. Poate fi încărcată prin USB-C, însă întreg procesul durează aproximativ 3 ore, un timp similar pentru încărcarea unui acumulator de 500Wh pentru e-bike, cu încărcător de 6A. Este compatibilă cu toate tipurile de valve și are integrat și un ac pentru umflarea mingilor. Un furtun detașabil, de 20cm, este de asemenea integrat făcând astfel utilizarea aparatului mai facilă. Pe display-ul cu un contrast foarte bun este afișată presiunea. Ce nu are acest aparat este un buton prin care să eliberezi presiunea din anvelopă, un detaliu care se regăsește pe multe pompe analogice (în ce termeni am ajuns să discutăm) și care cu siguranță n-ar fi trebuit să lipsească de pe o pompă digitală. Totodată, cum în timpul în care umfli o anvelopă de bicicletă poți mânca liniștit jumătate de sandwich, este clar ca bună ziua că n-o poți folosi pentru o anvelopă tubeless.

Pe scurt, cei care au răbdare și sunt fascinați de gadget-urile digitale s-ar putea să plătească 70 de euro pentru acest produs.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + 15 =