Acum citesti
Bonobo – bicicleta cu cadru din placaj


Inovațiile în domeniul bicicletelor nu încetează să apară. După ce am putut vedea cadre realizate din cele mai neobișnuite materiale, de data aceasta avem în fața ochilor o bicicletă construită în jurul unui cadru din placaj (lemn presat). Deși nu se numără printre primele de acest gen, neconstituind astfel o inovație, se face remarcată prin procesul de construcție care este mai simplu și mai rapid de realizat.


Invenția aparține unui student polonez iar cadrul este construit din doar două secțiuni: cea superioară și cea inferioară. Acestea se îmbină în partea frontală, alcătuind headtube-ul și în partea posterioară, alcătuind urechile cadrului. Lipsa seattube-ului ne lasă de înțeles că bicicleta va fi mai confortabilă însă nu se cunoaște cu exactitate ce influențe va avea asupra rigidității cadrului.


Bicicleta propusă de Stanislaw Ploski este dotată cu o furcă fixă, realizată din CrMo, este echipată cu frâne pe disc și cu un sistem de transmisie single speed ce transferă energia de la pedalier către pinion cu ajutorul unei curele de transmisie.


Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + two =