Acum citesti
Biciclete pentru programul de Bikesharing din Bordeaux

Philippe Stark este un designer talentat, responsabil pentru aspectul noii biciclete, Pibal City Streamer, care va fi utilizată pentru programul de Bikesharing din orașul francez Bordeaux.

Idee este chiar grozavă, deoarece municipalitatea a organizat un concurs la care au luat parte mai mulți designeri, propunând diverse modele de biciclete cu o utilitate crescută și care pot face cu succes obiectul programului de închiriere. Iată că City Streamer-ul lui Philippe Stark a fost agreat de mai bine de 300 de locuitori ai Bordeaux-ului, deoarece aceștia au avut ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește bicicleta câștigătoare.

Bicicleta nu va costa mai mult de 300 de euro și va fi produsă de Peugeot, care este recunoscut pentru experiența sa de 120 de ani în industria bicicletelor.

Edilii orașului Bordeaux au depus eforturi mari pentru încurajarea mersului pe bicicletă, în ultimii 15 ani numărul cicliștilor crescând de mai bine de 3 ori. Pe lângă campaniile de încurajare, aceștia au limitat accesul automobilelor în centrul orașului și au pus la dispoziție cetățenilor biciclete pentru închiriat. Planul a funcționat din plin și iată, că Bordeaux, se înscrie pe lista orașelor verzi ale Europei.

Mai multe detalii pe bordeaux.fr.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =