Acum citesti
Biciclete Mondraker în 2014: noutăți

noutati_eurobike

Poate cea mai importantă veste este că Mondraker a renunțat la modelele Foxy și Dune, cu roți de 26 de inch, lansate anul trecut, completând gama de anul acesta cu alte modele complet noi dezvoltate, ce vor rula pe roți de 27.5 inch. Astfel, vechile Foxy și Dune în versiunea XR au fost produse timp de un singur sezon.

O altă noutate este lansarea conceptului de Forward Geometry 2.0, care implică un top tube mai lung, însă o pipă de 30 de mm, față de cea de 10 mm a conceptului de anul trecut. Tehnologia va fi adaptată la majoritatea modelelor full suspension din gamă, fie că este vorba despre cele de All Mountain sau Enduro. De asemenea, Mondraker va lansa pentru 2014 o nouă gamă de hardtail-uri 29er, botezată Chrono.

Modelul pentru Downhill, Mondraker Summum va rămâne neschimbat pentru 2014, una din motivații fiind numeroasele podiumuri pe care această bicicletă și riderii ei le-au bifat în 2013. Doar aspectul va fi modificat pentru a atrage și mai mult atenția pe traseu.

mondraker_summum_2014

Mondraker Factor, full suspension-ul pentru All Mountain, va beneficia în continuare de suspensii de 120 de mm, dar va fi înzestrat cu tehnologia Forward Geometry 2.0. Suspensia de tip Zero Suspension va lucra împreună cu un amortizor Fox Float și cu o furcă din aceeași gamă, cu brațe de 32 de mm. Echiparea însă diferă în funcție de model.

mondrkaer_factor_r_2014
Factor R 2014

Mondraker Foxy va avea un aspect purist, însă a fost complet reproiectat pentru noul sezon, cadrul fiind construit de la zero. Va rula pe roți de 27.5 inch, acesta fiind și motivul pentru care spaniolii au regândit această gamă. Foxy XR va fi disponibil de asemenea cu tehnologia Forward Geometry cu pipa prinsă direct de ghidon, iar modelele mai jos plasate în gamă, cu pipa de 30 de mm.

mondraker_foxy_xr_2014_1
Foxy XR 2014

Mondraker Dune reprezintă gama de enduro a spaniolilor, modelul de top fiind oferit într-o combinație de culori interesantă: pentru cadru, negru și verde sau negru și auriu, iar pentru anvelope, negru cu pereți laterali crem, asemenea anvelopelor din anii 90. Va rula tot pe roți de 27.5 inch, va avea o cursă de 160 de mm pentru ambele suspensii, iar modelul de top va fi dotat cu un sistem de transmisie 1×11 din gama Sram X01.

mondraker_dune_rr_2014_1
Dune RR 2014

Gama de biciclete pentru Cross Country va fi completată în 2014 de noile 29ere Chrono. Optica diferă însă de design-ul nebun cu care ne-au obișnuit cei de la Mondraker până în prezent. De asemenea, cei de la Mondraker nu vor dota modelele Chrono cu pipa integrată prezentă pe modelul Podium.

Importator: Kero Bike.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =