Acum citesti
Șaua Brooks B72 pentru aventură și gravel, revine pe piață!

În cei 157 de ani de existență, șeile Brooks din Anglia au devenit legendare. Fiind fabricate din piele, cu timpul acestea iau forma șezutului tău, devenind extrem de confortabile. De-a lungul anilor Brooks a tot redus numărul de modele însă recent a readus pe piață unul din ele, mai precis șaua B72, gandită să fie confortabilă pe off-road.

Lansata inițial în 1930, Brooks B72 oferea confort mulțumită celor patru arcuri sub forma de buclă. Era o șa mai ușoară decât altele similare de pe piață, devenind repede preferata cicliștilor de touring și mtb-iștilor tradiționali.

Așadar, B72 a jucat un rol important în popularizarea sportului mtb, iar asta înainte ca suspensiile și cadrele din carbon să devină populare, sau chiar să existe, pe vremea aceea aceasta șa fiind prima alegere a celor care au inventat practic mtb-ul ca sport.

Astăzi, noua Brooks B72 s-ar potrivi perfect cuiva care lucrează la un proiect de restaurare a unei biciclete vintage. Însă nu numai, pentru că B72 se potrivește acum și bicicletelor moderne mtb și, mai ales, noilor biciclete gravel.

La construcția ei s-au folosit nituri tubulare care fixează pielea groasă de 5 mm tratata cu ulei vegetal, de cadrul metalic de dedesubt. Noua Brooks B72 se potrivește foarte bine la touring, drumuri în oraș și, mai ales, pentru ture lungi pe biciclete gravel.

Brooks oferă o garanție de 2 ani pentru această șa, garanție care poate fi extinsă la 10 ani dacă o înregistrezi pe site în termen de 3 luni de la achiziție. Prețul este de 180 euro, iar culorile disponibile sunt negru și maro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 6 =