Acum citesti
Old Man Mountain Axle Pack este soluția de montare a portbagajului față pe furcile fără montanți

Spre deosebire de cicloturismul clasic, care presupune bagaje multe, greutate mare și biciclete care merg încet, bikepacking-ul de azi este cumva opusul, fiind făcut cu bagaje puține, ușoare și pe biciclete rapide. Însă pe multe biciclete nu poți instala coburii specifici pe furcă, multe dintre ele neavând montanții specifici sistemului cu trei șuruburi „Anything Cage”.

Pentru a rezolva problema asta Old Man Mountain a lansat adaptorul Axle Pack. Astfel, poți instala cum suportul pentru genți de furcă, practic pe orice furcă, cu suspensie sau fără, atâta vreme cat prinderea rotii este „thru axle”, cu excepția furcilor cu suspensie Lauf. La acestea axul roții este separat de restul furcii.

Sistemul adaptorului este ingenios și presupune ca fixarea principală să fie direct pe axul furcii. În felul ăsta bagajele nu vor aluneca și nici nu se vor roti pe brațul furcii. În partea de sus a adaptorului, acesta se prinde de furcă folosind simple bride de plastic.

Foarte important de reținut este că la acest suport trebuie să adaugi și adaptorul pentru axul furcii. Întrucât axul furcilor diferă, atât din punct de vedere al părții pe care este filetul, dar și al pasului filetului, este nevoie să achiziționezi și adaptorul potrivit axului tău. Acest lucru se face ușor folosind funcția „Fit Finder” de pe site-ul producătorului.

Prețul noului Old Man Mountain Axle Pack este de 60$, iar pe el poți instala bagaje cu o greutate maximă de 10 kg, câte 5 pe fiecare braț al furcii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =