Acum citesti
Avalanche On the Rocks – în acest week-end, la Brașov

Sunteți așteptați cu mic, cu mare, în calitate de participant sau spectator la ediția 2014 a Avalanche on The Rocks, un concurs care vă va ține cu sufletul la gură și va garanta multă voie bună.

avalanche

După cum bine ştiţi de anul trecut, Avalanche – On The Rocks este un eveniment unic în România: o competiţie de mountainbiking gravitaţional la cel mai înalt nivel, care îi atrage pe cei mai buni rideri din ţară şi nu numai. Startul concursului este în masă, iar cine ajunge primul în Braşov este marele câştigător!

Avalanche – On The Rocks rămâne o provocare pentru fizic şi psihic, pentru participanţi şi pentru susţinătorii care îi vor aclama pe concurenţi de-a lungul minunatelor poteci care şerpuiesc în jurul oraşului Braşov. Cei care îşi doresc să fie în vârful podiumului trebuie să amestece omogen îndemânarea, agilitatea, rezistenţa, îndrăzneala, dar trebuie să aibă şi o excelentă strategie.

Prima parte reprezintă garanţia spectacolului, fiindcă acolo riderii se vor duela cot la cot şi se vor cerne până la intrarea în pădure. Drumul Roşu, cu pietrele lui înşelătoare şi avid de viteză, este o încercare care nu trebuie subestimată!

Ultima bucată este un desert cu rădăcini şi piatră, aşa cum îi place oricărui mountainbiker complet, şi este reprezentată de coborârea supertehnică din Şaua Tâmpei, pe după grădini, până în zona de sosire de pe aleea de sub Tâmpa, în apropierea complexului Agrement, adică cireaşa de pe tortul evenimentului.

Întreg traseul este pe bună dreptate una dintre cele mai clasice rute ale mountainbiking-ului din România, fiind parcurs de peste 20 de ani de biciclişti, cu ai săi 12 km şi aproape 1100 m diferenţă de nivel, plus zonele de viteză mare, unde 60-70 km/h sunt ceva obişnuit. Provocarea pentru oricare mountainbiker cu pretenţii!

Taxa de participare este de 100 RON şi în ea sunt incluse 3 urcări din Braşov până în Postăvaru, două pentru antrenamente şi una pentru concurs. Accesul se face din Braşov la intervale de jumătate de oră, cu autobuze special puse la dispoziţie, iar din Poiana Braşov cu telecabina Capra Neagră (“cabina mare”).

Pe traseu, arbitrii şi voluntarii vor îndruma atât riderii, la nevoie, cât şi publicul, înspre cele mai bune zone pentru spectatori, întru o desfăşurare cât mai bună a evenimentului.

Premiile au o valoare totală de 12.000 RON în bani şi produse şi se adresează celor mai rapizi trei din fiecare clasă de concurs: Fete, Juniori, Masters, Elite.

Detalii complete pe ontherocks.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =