Acum citesti
Atenție: bicicletele nu sunt în siguranță nici pe suportul montat pe automobil!

Zilele acestea ne-a parvenit o poveste a unei biciclete furate de pe un suport dedicat, montat pe plafonul automobilului. Și este vorba despre un suport de top, construit de Thule. Se pare însă că hoții se adaptează de fiecare dată cerințelor pieței, iar de data aceasta, au reușit să deschidă simplu, cu o cheie, încuietoarea suportului, ca să nu agtragă atenția. Sustragerea bicicletei a fost deci o joacă de copii, deși cei de la Thule au nenumărate combinații pentru cheile suporturilor de biciclete.

Desigur, există și metoda barbară, pe care o poți vedea în filmul de mai jos. Funcționează în situația în care downtube-ul cadrului are o formă eliptică sau pătrată și nu una rotundă. Furtul nu a durat mai mult de 8 secunde (derulați până la 0:40).

În orice caz, vă sfătuim ca de fiecare dată să fiți cu ochii în patru, deoarece nu se știe niciodată ce fel de hoți întâlniți. Anul acesta s-au înregistrat nenumărate cazuri de biciclete asigurate cu antifurturi solide, în spații publice și aglomerate, care au dispărut în mai puțin de 1 minut. Chiar și în vizorul camerelor de supraveghere, hoții nu au nicio jenă de a fura biciclete.

De asemenea, dacă lăsați bicicletele pe suportul instalat pe automobil, asigurați-le cu încă un antifurt în situația în care nu puteți supraveghea automobilul.

Vezi Comentarii (7)
  • Acum câţiva ani s-a furat antena de pe o ambulanţă a fundaţiei E.M.A. În situaţia asta, mai e cazul să discutăm despre un minim de bun simţ?…

  • imaginile par din Regatul Unit dupa nr. de inamtriculare. Aia din masina neagra sta ca vacuta si priveste …. unde e simtul civic la englezi ?

  • Oamenii nu folosesc nicio cheie in operatiune. Doar forta bruta. Cadrul poate fi scos in lateral din Proride daca nu e suficient de bine strans si daca se aplica o forta suficienta ( de aceea se urca pe pragul masinii) Operatiunea e mai rapida decat folosind chei potrirvite. Siguranta suportilor de masina (oricare ar fi ei) este aproape inexistenta in cazul unor hoti hotarati.

  • Daca ai de gand sa parasesti masina pentru mai mult de 30 de secunde, bicicleta trebuie leagata cu U-lock + antifurt flexibil, chiar daca este pusa in suportul de pe masina.
    Va spun asta dupa ce mi a fost furata bicicleta din rastelul aflat in curtea cladirii in care lucrez, zona fiind pazita de 2 paznici si supravegheata video de 6 camere.

  • la fel am patit noi in Salonic cu masina parcata in fata hotelului in centrul orasului,cu atentionarea prealabila a receptiei care vedea direct masina.Dimineata ne disparuse o bicicleta!

  • Eu nu imi cumpar anti-furt, ca sa nu am cum sa las bicicleta pe undeva, oriunde. Sub mine sau in casa e in siguranta. ATAT! Altfel, hotii fura orice, de oriunde, cu orice lacat/lant/etc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 5 =