Acum citesti
Asociația Green Revolution te invită să sprijini ciclismul urban pe 14 și 15 septembrie

Asociația Green Revolution te invită pe 14 septembrie, la Turul Ciclist din cadrul BikeFest, cel mai mare eveniment dedicat bicicliștilor urbani, în Parcul Herăstrău, Piața Charles de Gaulle, ora 11:00, dar și pe 15 septembrie, ora 17 :00, la turul  Skirt Bike, pentru a milita pentru un oraș sănătos, cu piste pentru bicicliști.

legea_biciclistului

Acțiunea este parte a proiectului “Participarea cetățenilor la elaborarea și adoptarea legii biciclistului la nivelul Municipiului București”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank și administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Proiectul va fi supus dezbaterii publice în cadrul BikeFest, într-o zonă special amenajată, în data de 14 septembrie, în intervalul 12:00 – 15:00, când vor discutate și alte proiecte legate de bicicliști și legislația în vigoare.

De asemenea, persoanele prezente la dezbatere, dar și cele prezente le BikeFest vor fi încurajate să-și exprime părerea despre proiect prin semnarea unei petiții care susține dezoltarea proiectului.

«Noi încurajăm mersul pe bicicletă pentru un oraș sănătos și mai puțin poluat, însă autoritățile publice trebuie să prioritizeze mersul pe biciclete și să rearanjeze întregul spațiu urban disponibil potrivit acestor priorități. Infrastructura necesară utilizării bicicletei este printre cele mai importante condiții de dezvoltare a unui oraș prietenos cu bicicliștii”, a declarat Raluca Fișer, președintele Green Revolution.

Proiectul urmărește implicarea cetățenilor, factorilor de decizie, autorităților, experților în transport și comunității de bicicliști în adoptarea politicii și legislației pentru circulația cu bicicleta în București. Scopul final al proiectului este adoptarea, în Consiliul General al Capitalei, a unei hotărâri privind normele tehnice de proiectare a căilor de circulație cu bicicleta, care vor sta la baza viitoarelor amenajări urbanistice.

Vezi Comentariu (1)
  • Ar trebui sa publicati proiectul legii. Cred ca normele de proiectare ale cailor de circulatie cu bici ar trebui sa se refere atat la localitai (strazi) cat si la soselele dintre localitati. Greu insa sa fie acceptat deoarece majoritatea alegatorilor vor confort nu bicicleta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − seven =