Acum citesti
Arsenal park a fost concursul weekendului trecut

Am participat prima oara la acest concurs in 2010, iar de data aceasta, in 2015, fratii Rosu reusesc sa duca traditia competitiei mai departe adunand la start peste 140 de oameni.

arsenal

Bătălia s-a dat pe traseele marcate din jurul complexului turistic, pe o distanţă de 12,4 km pe tură, fiind parcurs de cei de la Elite de 3 ori, iar de ceilalti participanti doar de 2 ori, cam putin putem spune, insa organizatorii au fost ingrijorati de temperaturile ridicate. Chiar si asa 2 ture au fost destul de dificile pentru unii participanti, prin soarele puternic. Partea frumoasa a fost ca mare parte din traseu s-a desfasurat la umbra copacilor din zona Arsenal Park care se intinde pe aproape 90 de hectare.

Competitia a inceput la ora 11:30, cand cei 5 participanti de la elite au deschis traseul urmati de celelalte categorii. Traseul este unul accesibil pentru oricine, 100% ciclabil, dar in acelasi timp iti pune la incercare pregatirea fizica in cei aproximativ 300 de metri diferenta de nivel, dispusi de-a lungul mai multor urcari scurte si abrupt, mai lungi printre copaci sau direct sub soare.

A fost o placere sa particip, este un traseu care imi place foarte mult in special datorita potecilor superbe prin padure, dar si a urcarilor cu aderenta foarte buna. A fost putin cam scurt, de obicei in 25 de km abia pornim motoarele, iar aici a trebuit sa incheiem deja dupa cele 2 ture. Am ajuns la sprint la finish si am incheiat pe un modest loc 7, cu 6 minute intarziere fata de castigator.

La proba Elite, Marton Blazso a reusit sa se impuna din nou in fata compatriotilor nostri, urmat de campionul national la maraton Madaras Attila si Iliesz Ferencz care a „furat” o scurta cazatura pierzand o pozitie.

Dupa competitie ne-am bucurat de traseele de aventura din parc, altii au profitat de cea mai lunga tiroliana din zona, pana cand a venit ploaia si ne-a trimis acasa cu tot cu cupe si medalii J sau pe unii nici cu atat.

Spor la antrenament!

Material editat de Sergiu Paraschivu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × three =