Acum citesti
Aper KOMpace vine cu un pivot-înalt poziționat mai sus

O mulțime de brand-uri au trecut la modele de suspensie cu pivot înalt în ultima vreme. Dar cei de la Aper au facut un pas înainte cu acest sistem prin legătura (link) glisantă care se ridică mai sus pe masură ce amortizorul se comprimă.

Bicicleta Aper KOMpace este destinată traseelor de enduro, prin urmare, are o cursă a suspensiilor de 160 mm. Este unică prin prisma sistemului complex cu pivot înalt.

Cum funcționează acest sistem?

Imaginează-ți design-ul suspensiei VPP, apoi înlocuiește legătura de jos cu un element de tip șină care alunecă în momentul în care amortizorul se comprimă. Când suspensia întâmpină o denivelare , pivotul se deplasează în sus pe acel element oferind traseului pe care îl urmează axul din spate o traiectorie de două ori mai mare.

Aper afirmă că majoritatea suspensiilor cu pivot înalt au o traiectorie de 25 mm, pe când traiectoria axului de spate a modelului KOMpace este de 45 mm.

În urma valorii de 45 mm, beneficiul este că roata de spate se deplasează în spate și în sus când trece peste denivelări, astfel impactul este mai domol, iar flow-ul nu va fi întrerup.

Sitemul cu pivot înalt care alunecă pe acea șină este ușor de întreținut, iar brand-ul adugă la pachet cu bicicleta o pastă pentru lubrificarea acelui element.

Triunghiul din spate este prins în parte de sus de o legatură „Rocker”, această asigurându-se că mișcarea se face vertical cu un minim de mișcare laterală.

Atât triunghiul față, cât și suporturile din spate sunt realizate din carcase de aluminiu CNC 7075 sudate împreună într-o structură monococă goală.

Geometria bicicletei Aper KOMpace

Un flip-chip permite formatul mullet al roților sau ambele roți de 29 inch, iar în partea din față furca are o cursă de 160 mm sau 170 mm.

Cadrul este disponibil pentru achiziționare la prețul de 3.969 euro, iar dacă îl comanzi până pe 31 decembrie vei primi o reducere de 500 euro.

Via Aper – Aper-Bikes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =