Acum citesti
Anvelopele Specialized pentru XC Renegade, Fast Trak și Ground Control au primit profile noi

Specialized a reproiectat gama de anvelope de XC, în încercarea de a le face mai rapide și mai performante. Inspirația vine din lumea motocross iar noile profile de XC primesc crampoane cu crampoane mai mici incluse, ceea ce ar trebui să crească aderența și rezistența.

Chiar dacă numele anvelopelor a rămas identic, profilele sunt cu totul noi. Renegade e în continuare modelul pentru viteză maximă pe teren compact și conține crampoane suprapuse pe laterale, cu o zonă centrală proiectată pentru rulaj cu pierderi minime. Fast Trak este o anvelopă de XC pentru condiții mixte care rămâne rapidă, dar oferă aderență în situații mai variate. În final, Ground Control este modelul XC all-season, pregătit în special pentru traseele noroioase.

De aproape, Fast Trak are crampoane cu profil mai mic decât Ground Control iar crampoanele sunt succesive, nu împerecheate ca la Ground Control. Specialized spune că sistemul acesta de crampoane permite structurii exterioare să ofere suport pentru crampoanele din interior, pentru stabilitate îmbunătățită.

Anvelopele sunt oferite în mai multe variante de carcasă, cea mai ușoară fiind cea S-Works, după ea urmând Control care are o protecție ceva mai bună la pene. La capătul opus se află carcasa de încredere Specialized Grid care adaugă protecție pe lateral, fiind alegerea perfectă pentru bicicletele de XC care vor ataca trasee tehnice.

Anvelopele Specialized au un sistem de numerotare a compusului de cauciuc folosit, acesta fiind cu atât mai rapid cu cât numărul e mai mic și cu atât mai aderent cu cât numărul e mai mare. Cel mai aderent compus este Specialized T9.

Noile anvelope de XC sunt oferite în trei variante – T5, T5/T7 și T7. T5 sunt proiectate pentru competiție și viteză maximă. Cele combinate T5/T7 folosesc T5 pe centru pentru viteză și T7 pe laterale pentru aderență. Cele T7 sunt foarte aderente, pentru teren dificil, dar suficient de rapide pentru XC.

Foto: bikerumor.com

Redactorii Bikerumor.com au cântărit modelele Fast Track T5 Control, Fast Trak Grid T7 și Ground Control T7, toate în dimensiunea 29×2.35. Modelul Fast Trak Control e mult mai ușor decât cel Grid, ceea ce înseamnă că versiunea S-Works ar trebui să fie impresionantă.

Anvelopele din noua gamă Specialized de XC sunt deja disponibile, prețul fiind de 70$ pentru versiunile S-Works și 60$ pentru cele Control și Grid.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − fifteen =