Acum citesti
O nouă anvelopă de MTB de la Schwalbe: modelul polivalent Wicked Will

Wicked Will este cea mai polivalentă anvelopă de MTB fabricată vreodată de Schwalbe. Aceasta este perfectă pentru urcări dar oferă control excelent pe coborâri, inclusiv pe cele foarte tehnice. E ideală pentru orice utilizare, de la Downhill până la XC, fiind practic o anvelopă concepută pentru down country! Toate trei versiunile disponibile ale modelului Wicked Will sunt prezentate de rideri cunoscuți: Emily Batty, Scottie Laughland și Amoury Pierron.

Down country este o noțiune la modă în 2021 și acoperă o gamă largă de utilizări, de la plimbări după-masă până la ture de tip TransAlp, plus tot ce e între acestea. Multe biciclete de down country au invadat poaza, majoritatea fiind modele de XC ușoare, însă orientate spre coborâre, cu cursă scurtă. Noua anvelopă de down country e rapidă, dar nu la fel de rapidă ca un model de XC pur. E agresivă, dar nu ca un model dedicat de trail. Este alegerea perfectă pentru cei ce au nevoie de aderență și tracțiune pe coborâri, dar vor ca anvelopele să fie rapide și să ruleze ușor pe urcări. Exact situația traversării munților, unde e nevoie de eficiență la urcările lungi dar fără să strice distracția pe coborâre.

Profilul de rulare folosit la Wicked Will combină aderența modelelor de trail și DH cu înălțimea redusă a crampoanelor modelelor de XC. Acestea sunt cât se poate de joase, pentru rulaj eficient și greutate redusă. Crampoanele centrale asigură rulaj bun, cu mici rampe în zona frontală. Rampele sunt aliniate cu șanțuri pentru a exista și tracțiunea necesară. Multe tăieturi pe fiecare suprafață asigură ca fiecare zonă oricât de mică să contribuie la aderență. Crampoanele laterale provin din zona DH și oferă margini aderente lungi și stabilitate de top în viraje. În ciuda aderenței excelente, anvelopa rulează cu vibrații minime și e destul de silențioasă. Wicked Will combină viteza și aderența într-o singură anvelopă și e un nou model multi-talent, situat între Nobby Nic și Racing Ralph.

Anvelopa nouă poate fi folosită și în combinație cu alte modele. Pe traseele de coborâre se poate combina cu un model mai agresiv în față, cum e Nobby Nic sau Magic Mary, în timp ce pentru XC poate fi folosit în combinație cu Racing Ralph în spate.

Wicked Will a fost lansat pe piață cu trei carcase diferite: Super Race pentru viteză mare și greutate redusă, Super Ground pentru combinația ideală de greutate mică și protecție la pene și Super Trail, pentru stabilitate laterală excelentă și protecție maximă la pene.

Pentru fiecare din aceste variante, Schwalbe a trimis un rider specializat pe traseu, pentru teste: Emily Batty, rider canadian de Cupă Mondială de XC, Scottie Laugland, fost ciclist profesionist, bike-influencer din Scoția și Amoury Pierron, rider profesionist de DH din Franța, unul dintre cei mai rapizi rideri de DH din toate timpurile. Toți au prezentat versiunea proprie într-un video publicat pe pagina Schwalbe.

Schwalbe va prezenta publicului modelul down country Wicked Will la Cupa Mondială din iunie de la Leogang, Austria. Anvelopa face parte din colecția 2022 și va fi disponibilă la prețul de 62.90 Euro începând din primăvara 2022. Vor exista versiuni 29×2.4 cu carcase Super Race, Super Ground și Super Trail, toate folosind compusul Addix Speedgrip.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + twelve =