Acum citesti
Anvelope noi de la Michelin pentru competiții

Nu mai puțin de 3 modele noi lansează Michelin pentru 2022, toate concepute pentru competițiile de Cross Country. Este vorba despre modelele Jet XC2, Force XC2 și Wild XC, toate acestea oferind avantaje pe diverse necesități, cum ar fi viteza de rulare, protecția la pană sau aderența.

Vor exista două linii, Racing Line și Performance Line, aceasta din urmă fiind dedicată amatorilor care își doresc o pereche de anvelope mai durabile. Racing Line pe de altă parte sunt mai aderente, însă se vor uza mai rapid. Chiar și așa, acestea din urmă beneficiază de tehnologia Gum-X, care asigură o durată de viață mai mare oferind în același timp și o aderență sporită în condiții de umiditate. Carcasa primește tehnologia Cross Shield 2, cu mai multe straturi, care asigură robustețe și viteză de rulare foarte bună, având totuși o greutate mai mult decât decentă. Alături de aceste avantaje, anvelopa se va comporta foarte bine și atunci când se rulează la o presiune mai joasă. Aceeași tehnologie Gum-X va fi disonibilă și pe anvelopele din gama Performance Line, cu mici modificări.

Michelin Jet XC2

Cu un diametru de 29 de inch și o lățime de 2.25, aceasta va cântări 710 grame. Profilul anvelopei este gândit pentru o viteză foarte mare de rulare și este gândit pentru teren uscat și stabil.

Michelin Force XC2

Acesta reprezintă all-rounder-ul noii game, fiind capabil să se descurce pe orice tip de teren. Crampoanele centrale promit o durată de viață mare dar și o viteză de rulare bună, fiind completate de crampoanele laterale mai mari care asigură o aderență foarte bună în viraje. În varianta Racing Line, acestea cântăresc 680 de grame pentru dimensiunea 29×2.1 și 715 grame în versiunea Performance Line, în dimensiunea 29×2.25.

Michelin Wild XC

Ultimele, dar nu cele din urmă, sunt modelul Wild XC concepute pentru condiții dificile, oferind totodată cea mai bună aderență dintre toate cele 3 modelele. Viteza de rulare nu este cea mai mare, însă aderența în viraje promite a fi la cote maxime și pot fi achiziționate în două lățimi: 2.25 (730 grame) sau 2.35 (760 grame), ambele în diametrul de 29 de inch pentru versiunea Racing Line. Pe de altă parte, Performance Line-ul este disponibil în aceleași două variante, doar că greutatea este ceva mai mare: 775 de grame pentru 2.25 și 810 grame pentru 2.35.

Noile anvelope ar trebui să fie deja disponibile începând cu luna aceasta.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × five =