Acum citesti
Anvelopa fără aer și fără cameră de la Bridgestone urmează a fi lansată în 2019

Bridgeston a anunțat că noul model de anvelopă Air Free Concept va fi lansată pe piața din Germania în 2019. Este vorba despre un concept care elimină complet riscul de face o pană de cauciuc, căci nu mai există nicio cameră în interiorul acesteia. De fapt, interior este mult spus, căci între suprafața de rulare și jantă, există un material elastic care diferă în funcție de scopul utilizării.

Zona centrală, roșie, este cea care va determina comportamentul anvelopei dar și capacitatea de a amortiza șocurile.

Mixul de gumă al acestei structuri (cel roșu din fotografie) va fi adaptat în funcție de necesități, însemnând că pentru bicicletele de oraș va exista un mix diferit față de cel pentru bicicletele de munte. Și va avea desigur și proprietăți diferite de amortizare. Rămâne de lămurit cât de mult vor flexa spițele interioare ale anvelopei.

Așa arată anvelopa pe o bicicletă de oraș. Construcția este foare înaltă, ceea ce înseamnă că vom folosi alte standarde pentru jante. Oare cât de mult flexează aceste anvelope în viraje?

Conceptul a fost prezentat pentru prima oară în 2013, iar de atunci inginerii de la Bridgestone lucrează în permanență pentru a perfecționa această nouă anvelopă. Aceștia se așteaptă ca succesul să fie unul răsunător, din simplul motiv că elimină riscul de a face o pană, însă nu sunt livrate informații despre greutatea noii anvelope sau compatibilitatea cu roțile de MTB.

via Bridgestone

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two − one =