Acum citesti
Andrei Cojanu accidentat grav de un automobil la CN de șosea: poziția FRC

Andrei Cojanu de la Clubul Sportiv Conpet Ploiești a fost accidentat serios la naționalele de șosea, acesta suferind o fractură nazală după ce a trecut prin geamul unui autoturism de teren care nu i-a acordat prioritate. Bicicleta acestuia a fost de asemenea grav avariată. Pentru că mulți dintre voi ne-au întrebat care este poziția Federației Române de Ciclism vizavi de acest eveniment și ce s-a întâmplat de fapt acolo, am discutat pe scurt cu Traian Goga despre situație.

Traian Goga: Andrei Cojanu, din nefericire, a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se încălzea pentru proba de contratimp individual. Evenimentul nefast s-a petrecut în zona Mănăstirii Ghighiu, pe centura orașului Ploiești, deci în afara traseului de cursă. Oricât de regretabil este ce s-a întâmplat, siguranța traseului nu putea fi asigurată acolo unde s-a petrecut accidentul, întrucât autorizația din partea Poliției Rutiere privea doar traseul de cursă efectiv și câteva sute metri după capetele acestuia.

Referitor la situația traficului in timpul cursei

Traian Goga: În primul rând, doresc să adresez tuturor sportivilor participanți felicitări pentru sportivitate și responsabilitate. Etapa de contratimp individual s-a desfășurat în condiții de trafic restricționat, echipajele de poliție, precum și organizatorul principal, Asociația Județeană de Ciclism Prahova, împiedicând pe cat s-a putut accesul altor vehicule pe traseu. Desigur, situația cu greu poate fi numită una fericită, însă a asigurat minimul necesar în materie de siguranță. Eforturile de îmbunătățire a condițiilor de cursă sunt o preocupare constantă pentru Federația Română de Ciclism și membrii săi și sunt încrezător că într-un viitor apropiat vom vedea îmbunătățiri majore în acest sens.

Vezi Comentarii (2)
  • Nimic legat de cedarea de prioritate fata de ciclist? Lucru cu care toti cei care folosim drumurile tarii ne confruntam aproape zilnic. A trecut cu capul prin geam – deci a intrat cu viteza in geamul respectiv, presupun ca „scuza” a fost – Nu te-am vazut !!! Vai, chiar nu te-am vazut !!! –
    Am patit-o si eu de cateva ori – norocul meu ca am reusit totusi sa opresc la timp si sa nu treaca peste mine.
    Ma asteptam la o alta atitudine tocmai din partea federatiei, dar asa cum zice si Alin mai sus….bla bla de rigoare….
    Pacat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 3 =