Acum citesti
Ambiții internaționale și umanitare pentru BikeXpert în 2015

Cu ocazia tradiționalului tras de linie de la finalul anului, și cei de la BikeXpert Racing Team și-au contabilizat realizările de pe parcursul anului 2014. Astfel, pe lângă echipa de sportivi de performanță pe care au consolidat-o puternic de-a lungul acestui sezon, clubul bucureștean se poate mândri și cu o generoasă formație de amatori, dar și cu o implicare tot mai palpabilă în organizatul de competiții și evenimente caritabile.

xpert

Concret, rezultatele lui Alexandru Stancu, care a cucerit aurul la Campionatele Naționale de MTB XCO în cursa U23, și ale lui Daniel Crista, vice-campion național la MTB XCM, sunt un semn clar că lucrurile evoluează în direcția dorită de echipă. „Pentru 2015 ne propunem să participăm la 10 curse de mountain bike înscrise în calendarul UCI cu scopul de a strânge punctele necesare calificării unui sportiv român în cursa de XCO de la Jocurile Olimpice 2016”, spune Georgios Georgiadis, antrenorul echipei. „Nu avem certitudinea că acel potențial loc din grila de start a JO va fi ocupat de un sportiv de-al nostru, dar considerăm că simpla contribuție la această performanță denotă valoarea echipei noastre”, adaugă tehnicianul grec. Pe de altă parte, BikeXpert Racing Team pariază și pe pepinieră, intenționând să creeze condiții cât mai bune pentru juniorii care vor să practice acest sport, o decizie cât se poate de logică în condițiile actuale ale ciclismului românesc. Nu în ultimul rând, echipa are și o prezență solidă în competițiile interne de ciclism de amatori prin cei peste 30 de membri care îmbracă tricoul acesteia.

De asemenea, BikeXpert Racing Team se va implica mai puternic în organizarea de competiții de mountain bike în 2015. Probabil cea mai importantă veste este că ei vor prelua organizarea Maratonului Vinului, în urma unui consens la care au ajuns cu inițiatorii acestei competiții. Planurile mari vizează și BikeXpert Alpine Challenge, pe care speră să o înscrie în calendarul UCI în anii ce vor urma, în timp ce proiectul Rocket Bike Fest continuă. De fapt, acesta din urmă a avut un succes considerabil, strângând donații de circa 80.000 de lei, atât din taxele de participare, cât și din contribuții directe, bani care s-au dus spre Asociația Help Autism, implicată în ajutorarea copiilor care suferă de tulburări din spectrul autismului.

Nu în ultimul rând, BikeXpert Racing Team va beneficia de o prezență puternică în mediul virtual, prin lansarea site-ului http://bikexpertracing.ro/, unde se vor putea găsi informații despre membrii echipei, dar și despre evenimentele organizate, precum și posibilitatea de înscriere.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + one =