Acum citesti
Am intrat în linie dreaptă pentru Riders Club, „Ziua” B”, primul concurs de MTB al anului!

Doar câteva zile ne mai despart de prima competiție de MTB a anului. Anul acesta, în sfârșit, unul fără restricții generate de pandemia Covid, deschiderea sezonului este făcută de „Ziua B”, în mod tradițional, prima cursă din calendarul Riders Club.

Aceasta a ajuns deja la ediția cu numărul opt, organizatorii anunțând peste 1.100 de rideri înscriși. Iar numărul lor continuă să crească. Prognozele meteo rămân favorabile, ploaia de zilele trecute nu a afectat traseele care au toate șansele să rămână rapide și perfect uscate. Organizatorii lucrează la ultimele detalii legate de amenajarea acestora, pentru ca experiența  cicliștilor și a ciclistelor să rămână una de neuitat.  Desigur, nu vor lipsi nici cursele adresate micilor bicicliști, pe trasee adaptate acestora, vârsta minimă fiind de cinci ani. 

Iată cum arată opțiunile referitoare la traseu, dacă vrei să pedalezi la „Ziua B”:

  • Traseu scurt MTB / 19 km: pentru copiii până în 13 ani și însoțitorii lor. Acest traseu oferă 2 curse (masculin / feminin) și pentru începători (nivel 4), de tip Open.
  • Traseu standard MTB / 38 km: pentru participanți cu vârste peste 14 ani. Sunt organizate curse pentru toate categoriile de concurs, de la nivel 4 (începători) la nivel 1 (amatori aflați la cel mai înalt nivel de performanță) dar și Elite (profesioniști).
  • Traseu standard E-Bike / 38 km: există 2 curse (masculin / feminin), de tip Open, pentru riderii care iau startul pe biciclete electrice

Participanți la mai multe ediții ale „Ziua B”, putem spune că, deși este vorba despre un traseu foarte accesibil, fără diferență de nivel, porțiunile de single-trail din pădurea de pe malul lacului Cernica, prezente în traseul de 38 de kilometri sunt extrem de distractive. Abordate în viteză, de către riderii cu experiență, ele te țin în priză și te solicită la maximum. Dar, la „Ziua B”, este cel mai mult vorba despre întâlnirea cu prietenii din comunitatea celor care pedalează, despre bucuria reîntoarcerii în verdele naturii. O experiență care te face să îți dorești cât mai mult de la noul sezon!  

„Traseul se prezintă impecabil, se lucrează la acesta, nu va fi ceva foarte tehnic, fiind primul concurs din sezon”, spunea Răzvan Jugănaru, aflat în aceste zile la Cernica. „Va fi și single-trail, vor fi și drumuri forestiere pe care se poate depăși, este apoi zona cu vânt de pe barajul care leagă localitățile Cernica și Căldăraru. Dar, să nu uităm de latura de festival, de energia zonei de Start/Finish amenajată în Complexul Phoenix Cernica, de vibe-ul produs de DJ-ul invitat. Într-un cuvânt, voie bună și relaxare”, spune Răzvan Jugănaru. 

Înscrierile continuă pe www.ridersclub.ro, până pe 6 aprilie, ora 11. În premieră, pentru Riders Club, participanții la concurs vor putea să își acceseze pozele, selectate în mod automat, la doar câteva ore după trecerea liniei de finiș, grație aplicației mobile Get PICA. Ne vedem la start! 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 3 =