Acum citesti
Adaptor pentru roţi normale în cadru Boost de la D.Fender

Amercianii de la D.Fender au scos pe piaţă un set de distanţiere menite să permită montarea unei roţi spate cu butuc de 142 mm într-un cadru compatibil cu butuci Boost de 148 mm. Acest lucru poate fi util dacă avem un cadru nou şi dorim să folosim un set de roţi vechi foarte performante, care am dori să le păstrăm.

Ideea e simplă, este vorba de două distanţiere de 3 mm puse pe fiecare parte a axului, nimic deosebit. Problemele apar la frâna pe disc şi la angrenaj.

În cazul frânei, problema poate fi rezolvată se pare folosind tot nişte distanţiere la prinderea etrierului sau a discului, funcţionarea fiind fără probleme. La angrenaj, poate să apară o problemă cu alinierea lanţului, dar doar dacă se foloseşte un angrenaj prevăzut pentru butuci Boost, la folosirea unui angrenaj normal nu ar trebui să fie nicio problemă.

Acum evident că nu are neapărat sens să comandăm de peste ocean setul de distanţiere (care nu costă mult, doar 8 USD), dar faptul că o companie a scos pe piaţă acest produs înseamnă că această adaptare e posibilă şi putem folosi dacă avem nevoie două distanţiere de 3 mm provenite din altă parte, de pe la magazinele de piese şi de scule autohtone. În imagine se poate vedea cam cum se montează totul.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 4 =