Acum citesti
Wahoo lansează primul lor ceas multisport cu gps, noul ELEMNT Rival

Nu avea cum să mai dureze mult până când și Wahoo intra pe piața ceasurilor multisport, având în vedere experiența vastă pe care o au deja la electronice, cu ciclocomputerele Elemnt, senzorii de puls Tickr și trainerele Kickr. Noul ceas Wahoo ELEMNT Rival este gândit să funcționeze de sine stătător sau împreună cu ciclocomputerele Wahoo, dar poate fi integrat și cu trainerele smart KICKR.

Wahoo ELEMNT Rival ceas multisport cu gps

Proaspăt lansatul Wahoo ELEMNT Rival este îndreptat spre atleții polivalenți care au nevoie de “cifre” după care să-și ghideze antrenamentele și evoluția, în apă, pe bicicletă sau pe drum. Cheia pentru acest lucru este „tranziția fără atingere”. Când ești pe profilul „triatlon”, ceasul face automat trecerea dintre sporturi, pentru a le măsura corect pe fiecare în parte.

foto Michael Sawh – techradar.com

Având această caracteristica, ceasul se va „împerechea” automat cu ciclocomputerul Wahoo de pe bicicletă în momentul în care sportivul face tranziția de la înot la bicicletă.

În funcție de cum se mișcă încheietura mâinii și viteza la care te deplasezi, tranziția ceasului poate dura între câteva secunde până la câteva minute, până când va începe măsurarea următorului sport. Tranzițiile făcute manual pe ceas sunt în continuare disponibile.

Tot ce te-ai aștepta de la un ceas modern multisport cu gps

Wahoo ELEMNT Rival înregistrează pulsul folosind un senzor optic, colectând continuu informații despre antrenament și recuperare. Poate de asemenea să fie împerecheat cu un senzor de puls, când vrei să te asiguri că obții cea mai precisă măsurătoare. Aceste informații se duc apoi în aplicația Wahoo Companion, unde sportivul poate vedea în ce zone de puls a stat de-a lungul antrenamentului.

Alți senzori cu care ceasul se poate împerechea sunt: powermeter, cadență și viteză, prin conexiune BT sau ANT+. Ceasul este echipat și cu altimetru barometric cu care măsori mai precis diferența de nivel.

Ecranul cu rezoluția de 240×240 și 64 culori, afișează un maxim de 3 widget-uri per pagină. Fiecare pagină poate fi personalizată pentru a afișa:

  • Nivel baterie
  • Puls 27/7
  • Calorii consumate zilnic
  • Pași (țelul zilnic)
  • Timpul săptămânal de antrenament
  • Distanța săptămânală înotată
  • Distanța săptămânală pedalată
  • Distanța săptămânală alergată
  • Ceas

Alte specificații interesante pe Wahoo ELEMNT Rival

Ceasul este echipat cu senzor care detectează lumina ambientală, lumina ecranului fiind astfel activată automat în funcție de mediu.

Fiind ceas multisport, este subînțeles că acesta rezistă sub apă, până la o presiune de 5 bar. Pentru partea de înot de la triatlon, ceasul poate măsura distanța, ritmul, numărul de mișcări, rata mișcărilor, calorii și numărul de lungimi de piscine înotate. Poți alege lungimea piscinei.

Ceasul vine cu câteva profile sportive preîncărcate, dar mai poți adăuga din aplicație. Pentru fiecare tip de antrenament poți edita:

  • Adăuga/elimina/customiza pagini
  • Porni/opri pulsul
  • Porni/opri gps-ul
  • Porni/opri auto-pauză
  • Auto lap: oprit/la distanță/la timp

Bateria noului Wahoo ELEMNT Rival durează în jur de 14 zile când este folosit pe post de ceas smart. Cu gps-ul activat bateria ține în jur de 24 ore.

Wahoo ELEMNT Rival preț și disponibilitate în România

Prețul anunțat pentru noul Rival este în jur de 1.850 lei și va fi disponibil în România în prima parte a lui 2021, prin importatorul oficial WheelSports Romania.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =