Acum citesti
TomTom, un nou jucător pe piaţă în domeniul camerelor de acţiune

Recent TomTom a intrat pe piaţa camerelor de acţiune POV cu noul Bandit. Pe scurt, face tot ce te-ai aştepta să facă o cameră video modernă plus câteva chestiuni noi şi interesante.

actioncam tomtom bandit camera video 01Bandit poate suprapune informaţie peste imagine, poate pune automat o etichetă cu coordonate GPS şi oferă funcţia „shake to edit” prin care editarea clipului devine rapidă şi uşoară. Având instalată pe telefonul smart aplicaţia specială de la TomTom tot ce trebuie să faci este să mişti telefonul, iar toate clipurile sunt aranjate aleatoriu unul după altul. Camera dispune de propriul media server care elimină nevoia de a downloada clipurile pentru a le edita. Tot ce trebuie să mai faci este să adaugi muzică şi să-l încarci pe net. Procesul este automat însă utilizatorii pot totuşi să facă modificări în ordinea în care apar clipurile din edit.

actioncam tomtom bandit camera video 03

Camera permite marcarea momentelor speciale în momentul în care se întâmplă prin apăsarea butonului principal din spatele camerei în timp ce filmezi (sau al telecomenzii opţionale). În plus GPS-ul camerei poate face treaba asta automat bazându-se pe puls, viteză, forţe G, acceleraţie şi altitudine deşi nu se menţionează de unde ia aceste informaţii. Momentele speciale apar drept iconiţe pe timeline-ul clipului. Acest lucru îţi permite să treci mai repede pentru a ajunge la momentul special din clip.

actioncam tomtom bandit camera video 04O altă funcţie inclusă este cea de suprapunere a informaţiilor peste imagine. Astfel spectatorii pot vedea viteza, locaţia şi altitudinea pe care o aveai în acel moment. Camera dispune şi de funcţiile WiFi şi Bluetooth prin care poţi partaja clipul la faţa locului sau vizualiza ce ai filmat direct pe telefon.

TomTom Bandit are o rezoluţie video 4K/15 sau 2.7k/30, cât şi 1080p şi 720p la diferite frecvenţe. Fotografii poate face la rezoluţia de 16mp şi dispune inclusiv de două moduri pentru poze în rafală. Utilizatorii pot alege să filmeze normal sau cu unghi larg la rezoluţiile 1080 respectiv 720. Rezoluţiile video 4k, 2.7k cât şi pozele sunt realizate doar în modul „wide”. Bandit mai oferă şi 5 moduri pentru filmare „time lapse” şi încă 3 moduri pentru filmare cu încetinitorul.

Camera are o lungime de 9,3 cm şi un ecran cu mărimea de 0,87×1 inch. Greutatea este de 190 grame. Camera este rezistentă doar la stropire însă există şi o carcasă cu care te poţi scufunda la 50m adâncime. Camera dispune de microfon incorporat însă poate fi adăugat şi unul extern.

Acumulatorul de 1.900 mAh oferă în jur de 3 ore de filmare la 1080x30fps. Carcasa conţine un LED care te anunţă când eşti pe terminate cu bateria. Instalarea se face folosind un suport special pentru Bandit care se poate roti în aşa fel încât să filmezi tot timpul cu susul în sus.

actioncam tomtom bandit camera video 02TomTom Bandit poate fi achiziţionat în două feluri de pachete. Cel de bază conţine camera, bateria, protecţia la stropire pentru lentilă, patru suporţi TomTom de instalare şi un adaptor pentru suport GoPro. Pachetul Premium conţine şi telecomanda, suport pentru ghidon, lentile pentru scufundări, suport pentru filmare 360 şi cablu de alimentare. Preţul nu a fost încă anunţat.

Specificaţii tehnice:

actioncam tomtom bandit camera video 05

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − one =