Acum citesti
Susţinător de lanţ bun pentru revizii şi întreţinere mai uşoară a bicicletei

Pe măsură ce bicicletele devin din ce în ce mai complicate nu este exclus să apară şi dorinţa de a le îngriji şi acasă. Dar doar după ce ai făcut rost de sculele de care ai nevoie. Pe de altă parte există accesorii care îţi fac viaţa mai uşoară când ai de gând să te apuci de meşterit la bicicletă, accesorii la fel de folositoare şi în cazul în care obişnuieşti să călătoreşti mai des cu bicicleta în avion sau tren.

VeloGold-CK2-chainkeeper-1

Vorbim de banalul şi umilul „susţinător de lanţ” (chain keeper). Acest dispozitiv se instalează în locul roţii spate care a fost scoasă pentru a face loc unei revizii a bicicletei sau spălări mai detaliate. Velo Gold Bicycles din SUA a lansat recent trei variante ale acestui susţinător de lanţ dintre care unul pentru bicicletele de munte cu ax spate de 12mm.

Velo Gold CK1 este modelul cel mai simplu şi universal. Se poate instala pe orice bicicletă ce dispune de dropout-uri standard şi cu orice lăţime de ax întrucât se fixează doar pe partea lanţului. Acest model susţine lanţul într-o poziţie fixă aşadar schimbătorul spate nu poate fi mişcat simulând schimbarea vitezelor. CK1 este fabricat din aluminiu 6061, iar preţul este de 65$.

VeloGold-CK1-chainkeeper

CK2 este un model mai avansat ideal pentru mecanicii profesionişti sau cei de week-end pasionaţi. Dispozitivul funcţionează şi pe post de distanţier pentru călătorie oferind o rolă mobilă care permite mişcarea schimbătorului spate. CK2 este pentru 130 şi 135mm. CK2 este fabricat din aluminiu 6061 la preţul de 85$ sau mai ieftin fabricat din plastic Delrin la 65$.

VeloGold-CK2-chainkeeper-2

Pentru bicicletele de munte există modelul CK3 potrivit pentru ax 12mm. Este fabricat din Delrin şi costă 30$.

VeloGold-CK3-chainkeeper

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 15 =