Acum citesti
ShockWiz – modul automat de reglare a suspensiilor

Poate nu mulţi îşi dau seama însă mare parte din bicicletele pe care mergem le folosim cu suspensiile greşit reglate, fie pentru greutatea noastră fie pentru tipul de traseu pe care mergem. Fabricantul oferă nişte linii generale după care te poţi orienta însă nu ar fi bine să o poţi face exact în funcţie de stilul tău de dat? Cu siguranţă ai obţine nu doar viteză mai mare ci şi manevrabilitate mai bună din partea bicicletei.

Dusty Dynamics din Australia a făcut exact acest lucru. A creat un mic dispozitiv electronic denumit ShockWiz care se conectează la orice shock sau furcă prin intermediul valvei Schrader. Acesta cântăreşte doar 45 grame şi înregistrează totul de la presiunea din shock la sag şi ceilalţi parametri.

reglare suspensii ShockWiz 01Toate datele sunt trimise spre telefonul tău smart unde aplicaţia specială le procesează în funcţie şi de celelalte informaţii pe care le furnizezi cum ar fi greutate şi stilul de pedalat (cross country, all mountain, downhill). La final vei primi recomandările pe care dacă le urmăreşti aparent vei putea folosi bicicleta la întreaga sa capacitate.

reglare suspensii ShockWiz 02Sistemul poate, de asemenea, şi să genereze un scor al „sănătăţii” suspensiei pentru a te ajuta să înţelegi cât de bine ai suspensia reglată.

reglare suspensii ShockWiz 03O altă funcţie a noului ShockWiz este că poate măsura şi timpul cât eşti în aer cu ocazia unei sărituri. Astfel discuţiile sau chiar certurile de la final pot fi evitate. Iar partea bună este că nu trebuie să pedalezi cu acest dispozitiv ataşat de bicicletă decât prima dată când faci reglajul bicicletei!

Preţul promoţional în cadrul campaniei Kickstarter este de 179 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 2 =