Acum citesti
Noutăţi de la Castelli 2016

Cu 139 de ani de experienţă în domeniu italienii de la Castelli sunt probabil cei mai avansaţi tehnologic când vine vorba de echipament pentru ciclism. Experienţa lor îi recomandă, iar dovadă sunt nenumăratele echipe profesioniste care folosesc echipamentul Castelli în cursele de importanţă mondială.

Unul din produsele de top de la Castelli care a fost adus la zi 2016 este pantalonul Free Aero Race a cărui particularitate specială este materialul Vortex cu gropiţe care simulează suprafaţa unei mingi de golf. Rolul acestor gropiţe este reducerea frecării cu aerul şi reducerea efortului ciclistului. Acestea se traduc printr-un consum mai mic de energie din partea sportivului lucru care se finalizează de cele mai multe ori cu un podium.

castelli Free Aero RaceSpecificaţiile acestor pantaloni sunt următoarele: material textil Vortex pentru picioare, material Forza cu 38% Lycra pentru partea interioară a picioarelor, bretele Carré pentru acoperire minimă şi confort maxim, bandă elastică Giro Air pentru aderenţă mai bună pe picioare şi tensiune aplicată pe o suprafaţă mai mare, construcţie frontală Doppio V pentru susţinere mai bună şi confort, cusături aplatizate, elemente reflectorizante pe spate şi bazon Progetto X2 Air pentru confort şi aerisire mai bună. Greutatea acestor pantaloni este de doar 178 grame.

Castelli SANREMO 3.2 SPEED SUIT este un alt produs destinat cicliştilor cu o pasiune specială. Mulţi sportivi de performantă nu-l folosesc neapărat pentru că este rapid ci în special pentru confort. Este foarte subţire însă în acelaşi timp robust, încât mulţi profesionişti îl descriu ca fiind o a doua piele. Un alt avantaj al acestui costum este că datorită construcţiei robuste vara pe vreme caldă poate fi complet deschis, iar spatele, chiar dacă este încărcat cu o cameră, pompă, geluri şi batoane, nu va atârna.

castelli SANREMO 3.2 SPEED SUITCostumul SANREMO 3.2 SPEED SUIT a făcut furori în 2011 la Paris-Roubaix când a fost lansat. Acesta este un „skinsuit” special adaptat pentru ciclism cu 3 buzunare la spate, construcţie tip skinsuit pentru trei pătrimi ale circumferinţei taliei la care se adaugă o parte frontală suprapusă care facilitează mult îmbrăcarea, te ajută la fel de mult când trebuie să te opreşti pentru „chemarea naturii” şi nu în ultimul rând se poate deschide complet atunci când eşti pe o căţărare extremă. Greutatea întregului costum este de doar 211 grame.

Tricoul Castelli AERO RACE 5.1 JERSEY FZ este continuarea versiunii 5.0. Modelul 2016 este mai confortabil şi mai rezistent. Noul tricou dispune de materiale textile îmbunătăţite care au arătat în tunelul aerodinamic o reducere de 2 waţi la consumul de energie al ciclistului. Tricoul nu este doar aerodinamic ci şi foarte uşor la 103 grame cu aproximativ 40 g mai uşor decât unul standard. Poate nu pare mult pentru un amator însă pasionaţii de ciclism vor aprecia greutatea redusă.

castelli AERO RACE 5.1 JERSEY FZAERO RACE 5.1 JERSEY FZ este cel mai aerodinamic tricou fabricat de Castelli. Acesta dispune pe partea frontală de materialul miraculos cu gropiţe Velocity, iar pe spate 3D mesh pentru aerisire mai bună, elastice din plasă pentru mâneci, bandă de compresie în jurul taliei pentru a menţine cele 3 buzunare de la spate în aceeaşi poziţie, bandă elastică şi aderentă din silicon, fermoar YKK pe toată lungimea şi elemente reflectorizante ce dispun şi de proprietăţi cu transfer de căldură.

Castelli META JERSEY FZ a fost creat având la bază un model produs special pentru Maratona dles Dolomites, cel mai remarcabil granfondo din lume. Cursa trece peste pasuri celebre precum Pordoi, Sella, Gardena, Giau şi Falzarego lucru care solicita la maximum echipamentul. Noul META este acum mai uşor, se usucă mai repede şi se poate desface uşor pentru ventilaţie completă. A fost de asemenea gândit să se potrivească tuturor celor care participă la curse precum Maratona dles Dolomites.

castelli META JERSEY FZTricoul cântăreşte doar 116 grame fiind fabricat din plasă 3D în partea din faţă. Spatele este produs din ţesătură Micro Quadro 100% polyester fermoarul fiind YKK® Vislon. La spate avem 3 buzunare exterioare şi unul cu fermoar pentru valori, toate susţinute de o bandă specială de compresie amplasată la talie.

Castelli RODEO JERSEY este un alt obiect de echipament destinat celor care doresc performanţa. Cu o greutate de doar 125 grame Rodeo oferă o reducere de aproximativ 12 waţi la o viteza de 40 km/h în comparaţie cu tricourile normale cu croială de concurs. Acest avantaj este oferit în mare parte de materialul Velocity cu gropiţe amplasat pe piept şi umeri. Velocity ajută însă şi la un transfer mai bun al transpiraţiei de pe suprafaţa corpului spre exteriorul tricoului cât şi la uscarea rapidă a acestuia.

Castelli RODEO JERSEYFermoarul YKK® Vislon este amplasat pe întreaga lungime a tricoului şi dispune în plus de protecţie anti-ciupit la gât. La subţiori materialul folosit este Nervato pentru o aerodinamică şi o aerisire mai bună. În talie este amplasată o bandă aderentă din silocon pentru o susţinere mai bună. La spate avem de data asta un singur buzunar cu fermoar.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 2 =