Acum citesti
MagZip – fermoarul pentru ciclişti de folosit cu o singură mână

De câte ori nu ai avut nevoie, pe bicicletă fiind, să-ţi închizi sau deschizi cu o singură mână fermoarul echipamentului? Sigur o poţi face cu ambele mâini dacă poţi pedala fără mâini însă nici lucrul ăsta nu îl poţi face dacă eşti pe un forestier mai sălbatic sau în viteză la vale pe un single trail. Este foarte greu la cât de flexibil este şi de-a dreptul imposibil să-l închizi cu o singură mână dacă fermoarul este complet deschis.

Însă Scott Peters ne prezintă MagZip, fermoarul care poate face exact acest lucru, să fie folosit pe bicicletă, dar şi în alte sporturi, cu o singură mână. Fermoarul foloseşte magneţi neodymium în partea de jos care se atrag aliniind astfel perfect cele două începuturi ale fermoarului. Odată această etapă încheiată fermoarul poate fi tras în sus fără probleme.

[youtube id=”vZo36yh41bw” width=”600″ height=”350″]

Simplu însă nu a fost uşor ca produsul final să iasă la lumină. A fost nevoie de 5 ani de teste şi prototipuri. Însă după 27 de încercări Scott Peters a reuşit să creeze produsul final. Problema cea mai mare o întâlnea la cârligul care trebuia să agaţe cealaltă parte a fermoarului. „Agăţarea” trebuia să se facă perfect, lucru care i-a reuşit într-un final.

MagZip Scott Peters Under Armor 1 MagZip Scott Peters Under Armor 2

Pentru moment o singura companie producătoare de echipament sportiv a început să-şi doteze hainele cu MagZip. Este vorba de Under Armor, pentru echipamentul de Toamnă 2014.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × three =