Acum citesti
Bryton lansează noul ciclocomputer Rider 460, fără ecran color și tactil, dar smart!

Bryton tocmai a lansat un nou ciclocomputer, Rider 460, tot smart, tot cu gps și control pentru smart trainer, diferența interesantă fiind faptul că totul se întâmplă cum pe un ecran alb/negru, care nu este nici tactil. Așadar, ai cam toate opțiunile unui ciclocomputer de ultimă generație, dar fără ecranul color și tactil.

Ce înseamnă asta? În primul rând preț mai mic, cel mai ieftin ciclocomptuer Bryton cu ecran color și tactil fiind modelul Rider 750 SE care are un preț de 1.159 lei. Noul Bryton Rider 460 are un preț anunțat de doar 649 lei.

Nu avem încă toate informațiile referitoare la noul Bryton Rider 460 însă din câte am aflat până acum, ciclocomputerul vine cu funcțiile clasice prezente la modelele avansate, color, cum ar fi „Climb Challenge” (îți sunt afișate urcările de pe traseu), support pentru e-bike, control pentru trainerul smart, group ride, live track și mesaje smart atunci când computerul este conectat la telefon.

Foarte importantă este și autonomia anunțată pentru acest model. Bryton spune că bateria noului Ride 460 va ține nu mai puțin de 32 de ore! Greutatea anunțată este de doar 58 g, ciclocomputerul fiind foarte subțire și „finuț”. Are și barometru, așadar precizia altitudinii va fi mai exactă, nefiind determinată doar în funcție de sateliți.

Neavând ecran tactil, controlul funcțiilor se face cu ajutorul a 5 butoane, trei pe stânga și două pe dreapta. Încărcarea se face prin mufă USB-C, deci înseamnă că va fi destul de rapidă. Foarte important este faptul că noul Rider 460 dispune de funcție pentru sincronizare automată a turei cu Strava, TrainingPeaks, Selfloops, Relive și Today’s Plan.

Ecranul de 2.6 inch, chiar dacă nu este color, este extrem de ușor de citit și suficient de mare. Fiind alb-negru, contrastul este excelent, mai ales în soare puternic. Cu ajutorul aplicației dedicate Bryton, poți controla multe din funcțiile computerului, inclusiv câte câmpuri cu informații vrei să-ți fie afișate pe ecran, numărul maxim fiind 8.

Noul Ride 460 vine cu o funcție nouă denumită „Intersection Snapshot”, pe care nu am mai experimentat-o până cum. Ni se spune că prin aceasta funcție îți va fi afișată clar informația despre drumurile din apropiere și intersecții. Posibil funcția asta dorește să compenseze faptul că în Rider 460 nu poți încărca hărți. Cu siguranța vom testa asta.

Desigur, poți conectat toți senzorii posibili la noul Rider 460, folosind protocolul ANT+ și BT sau la trainerul smart folosind protocolul ANT+ FE-C. Poți împerechea inclusiv un radar de bicicletă, indiferent de marca sa. Aparent hărți integrate nu are, însă poți naviga „turn-by-turn” un track încărcat prin intermediul app-ului Bryton Active. Va trebui să testăm cât de bine merge funcția asta.

Noul Bryton Rider 460 va fi disponibil în România prin distribuitorul oficial BikeFun.ro la finalul lunii martie. Prețul anunțat este de 649 lei. La redacția Freerider.ro avem sosit acest nou ciclocomputer pe care l-am pus deja la testat. Vom reveni cât de curând cu recenzia completă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + 20 =