Acum citesti
Bikefun prezintă noua lanternă de putere Platinum

Sezonul rece a sosit, iar odată cu el şi ziua mai scurtă. Deşi mai puţin populare „luminile de putere” sunt prezente şi pe piaţa românească. Recent BikeFun a prezentat noile lumini Platinum care oferă nu mai puţin de 2200 lumeni! O mulţime de lumină din partea unei lanterne care cântăreşte doar 118 grame.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 05

Lanterna este alcătuita din două parţi: acumulatorul şi lanterna propriu-zisă. Lanterna dispune de două LED-uri de tip CREE XML U2 care emit fiecare câte 1100 lumeni. Platinum este fantastic de luminoasă, am încercat-o puţin, însă dacă doreşti intensitate mai mică sau durată mai mare de viaţă a bateriei atunci poţi micşora intensitatea. Platinum oferă 4 niveluri de iluminare: 100%, 70%, 40%, 10% la care se adaugă modul intermitent cu putere 100%.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 06

Lanterna dispune de două butoane. De la cel verde se pornesc cele 4 moduri de iluminare continuă în timp ce butonul portocaliu este dedicat doar modului intermitent. Butonul verde este folosit şi pe post de indicator al încărcării acumulatorului. Acesta oferă nu mai puţin de 4 stadii: verde – încărcare 100-70%, albastru – încărcare 70-40%, roşu – încărcare 40-10% şi roşu intermitent – încărcare mai puţin de 10%.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 03

Lanterna este fabricată din aluminiu prelucrat CNC aşadar este extrem de rezistentă la şocuri şi lovituri. Platinum este, desigur, rezistentă şi la ploaie. Instalarea lanternei se face rapid cu ajutorul unui colier de cauciuc. Pachetul conţine două coliere – unul de diametru mai mic pentru ghidoanele clasice şi unul mai mare pentru ghidoanele oversize.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 04

A doua parte a ansamblului Platinum este acumulatorul. Acesta are o capacitate de 6600 mAh şi potrivit specificaţiilor oficiale oferă o autonomie de aproximativ 45 ore la putere 10% şi în jur de 3 ore la putere 100%. Producătorul menţionează că acumulatorul rezistă la aproximativ 800 încărcări înainte de a se simţi o micşorare a performantelor. De asemenea LED-urile au o durată de viaţă estimată la 50.000 ore potrivit specificaţiilor de pe site.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 11

Acumulatorul este transportat într-o gentuţă speciala din neopren, iar instalarea pe bicicletă se poate face în mai multe locuri cu ajutorul unei benzi late cu velcro. Acumulatorul cântăreşte 392 grame, aşadar împreună cu lanterna greutatea totala este de 510 grame. Pare destul de mult însă puterea extrem de mare este folositoare la concursuri precum MoonTime Bike, Mediaş 24 sau Călătorie spre Centrul Pământului, ca să nu mai vorbim de ture între prieteni care acum, iarna, pot fi făcute şi noaptea la munte.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 08

Pachetul BikeFun Platinum conţine farul, acumulatorul, suport de instalare pe cască, două coliere de instalare pe ghidon/cască, instrucţiuni de folosire şi încărcătorul pentru priza din casă. Şi încărcătorul dispune de LED indicator pentru încărcare. Când acumulatorul se încarcă acesta este roşu, iar când încărcarea s-a terminat LED-ul devine verde. Preţul recomandat de vânzare este de 558 lei.

lumini lanterna bicicleta bikefun platinum 02

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 12 =