Acum citesti
AEROE este noul sistem de transport al bagajelor pe bicicletă

Există multe opțiuni de transport al bagajelor când ești într-o excursie cu bicicleta, iar una din ultimele variante este sistemul celor de la AEROE, o marcă fondată în Noua Zeelandă, dar disponibila și în Europa și România.

Sistemul este interesant și, deși mai există opțiuni similare pe piață, Aeroe este mai puțin complex și mai ușor de folosit. Este vorba de un sistem modular alcătuit dintr-un cadru metalic, ce se fixează pe cadrul bicicletei, platformă de prindere și genți (coburi) care se prind în platformă. Fiind modular, sistemul poate fi adaptat în funcție de nevoi sau cantitatea de bagaje.

De la importatorul oficial Origos, am primit la test un set, iar acesta va fi încercat cu adevărat în luna aprilie când colegul nostru Dan Mazilu va participa la cursa de gravel neasistată Veneto Gravel, 720 km în 5 zile.

Aeroe poate fi instalat în spatele bicicletei, pe cadrul metalic, dar și pe ghidon.

Pentru partea din spate avem cadrul metalic care a fost proiectat în așa fel încât să poată fi instalat pe marea majoritate a bicicletelor. Acesta este și unul din avantajele principale al sistemului Aeroe, că poate fi instalat pe biciclete full suspension și/sau echipate cu tijă de șa reglabilă hidraulic.

Cadrul poate suporta până la 16 kg, ce pot fi împărțite în două, câte 8 în fiecare geantă Aeroe poziționată pe laterale. Însă dacă nu vrei să le transporți așa, poți pune o singură geantă deasupra, fie pe lungimea biciclete, fie pe lățime.

Pentru partea din față a bicicletei avem un alt sistem de prindere de ghidon, format din aceleași componente ca cele din spate, doar că fixate altfel. În acest sport mai poți prinde o geantă, tot de la Aeroe sau orice altceva.

Sistemul de transport Aeroe este prezent deja la noi la redacție și vom reveni în curând cu recenzia completă.

Aeroe bikepacking – prețuri

Cadru metalic plus platformă – 595 lei
Extra platformă spate – 347 lei
Platformă față/ghidon – 347 lei
Geantă 8 L – 248 lei
Geantă 12 L – 297 lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × five =