Acum citesti
Cupa Racing Bike Pro 2014: Locul 4 nu se premiază!

De Georgian Popovici

În urmă cu două week-end-uri, am luat startul la Cupa “Racing Bike Pro”, un concurs aflat la a treia ediție, ce oferă participanților un traseu deosebit, aproape de cetatea Șiria, în județul Arad. Totodată, această competiție este etapa cu numărul 8 din campionatul de mountain bike West Bike Tour. Fiind înscris la categoria Elite, am avut de parcurs un traseu de 45 de km, cu peste 1.000 de metri diferență de nivel. Pentru amatori, organizatorii au pregatit un traseu de 35 de km, cu doar 700 de metri diferență de nivel. Poate ați crede că traseele au fost ușoare, dar vă spun că nu a fost deloc așa. Foarte multe urcări scurte și abrupte storceau și ultima picătură de energie, dacă te ambiționai să rămâi pe bicicletă.

popovici

Acest concurs a venit pentru mine după două saptămâni de pauză competițională. Mă simțeam bucuros și privilegiat că pot să concurez și să fac ceea ce îmi place cel mai mult. Este esențial ca în ciclism să îți păstrezi entuziasmul, pentru a obține cele mai bune rezultate. Dacă ți-ai pierdut motivația, eu te sfătuiesc să nu renunți, ci să iei o mica pauză. Face miracole. După o încălzire bună, m-am apropiat de zona de start și am fixat ultimele detalii. Alături de mine, mai erau: Bogdănescu Laurențiu (Racing Bike Pro), Radu Darius (CS Tibiscus) și Paraschivu Sergiu (Racing Bike Pro), dar și câțiva ciclisti unguri, printre care și Marton Blazso.

Ora 11 și “se fluieră de start”. Primii kilometri i-am parcurs grupat, dar știam că acest lucru nu va mai dura mult. Am ajuns la prima urcare mai serioasă, iar Marton a impus ritmul. Vedeam cum se distanțează, dar nu puteam face nimic. Era prea puternic. Treptat, am pierdut și poziția a doua, fiind depășit de un alt ungur și de „Pantani” Bogdănescu. În câteva momente, eram singur, în poziția a patra, la doar câteva secunde în spatele grupului fruntaș. Deși îmi propusesem să reduc avansul celor din față, nu a durat mult și am fost ajuns și de Sergiu Paraschivu. Din acel moment, evoluția cursei s-a schimbat complet. Este extraordinar să poți să rulezi alături de colegul tău de antrenament într-un concurs. Ne-am înțeles foarte bine, schimbându-ne de câteva ori la trenă și păstrând un ritm susținut până la finalul cursei. Mai mult, cu 10 kilometrii înainte de final, am fost anunțați la un punct de control că suntem primii de la Elite. Să ne fi văzut, în acel moment, cu ce viteză am început să pedalăm și ce entuziasm ne cuprinsese.

Totuși, bucuria noastră nu a durat mult, pentru că la următorul punct de control (cu doar 5 km înainte de finish), am fost anunțați că avem 5 minute întârziere față de primii 3 concurenți. Avansul lor era imposibil de recuperat, dar asta nu m-a oprit să mă bucur de ultima coborâre și să risc puțin în unele momente. Am terminat concursul pe locul 4, cu doar 40 de secunde avans față de Sergiu și 5 minute întârziere față de Pantani, care a câștigat Cupa “Racing Bike Pro”. Puțin dezamăgit, dar fiecare concurs este o lecție, din care înveți sau nu.

La final, pot spune ca a fost cea mai frumoasă competiție din campionatul de mountain bike West Bike Tour. Pentru fiecare sportiv este un privilegiu să poti lua startul într-un asemenea campionat, cu multe compeții importante și adversari pe măsură. Ne vedem, pe 5 octombrie, la Feredeu, pentru ultima etapă din West Bike Tour!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + 6 =