Acum citesti
Piața de biciclete din Germania

Am promis cu ceva timp în urmă, că voi redacta un articol mai amplu pe tema vânzărilor de biciclete din Germania, dat fiind faptul că este cea mai mare piața de desfacere pentru biciclete din Europa. Iar acum, că statisticile pentru 2010 au fost scose la iveală, putem contura câteva idei pe marginea acestora.


Cum orice comparație cu piața din România ar fi exagerată și complet lipsită de sens, voi trece direct la cifre. Am toată convingerea că după ce vei parcurge acest articol, vei fi în măsură să tragi singur concluziile.


Un lucru este cert: nemții chiar cumpără biciclete. Și mă refer aici la segmentul bicicletelor noi. Nu mai puțin de 4.1 milioane de biciclete au fost comercializate în Germania. Și atenție! Vânzările au fost în 2010 cu 1.1% în scădere față de 2009. Mai mult decât atât, valoarea unei biciclete a fost în medie de 460 de euro. N-ar fi așa de mult, dacă ne legăm de declarațiile unor persoane, conform cărora nemții cumpără doar biciclete premium. Nicidecum. 460 de euro mi se pare o medie cât se poate de rezonabilă!


În segmentul bicicletelor premium, valoarea medie a unei biciclete vândute a fost de 1.057 de euro, pe când în segmentul bicicletelor electrice, media a fost de 2.404 euro.  Acestea din urmă au cunoscut de altfel o creștere spectaculoasă, de la 150.000 unități vândute în 2009, la peste 200.000 vândute în 2010.


Cu toate că numărul de biciclete vândute a fost mai mic decât în 2009, anul precedent a cunoscut o creștere de 55% în segmentul premium (ca număr de unități vândute) și de 5.9% în ceea ce privește sumele totale încasate. Astfel, s-au vândut biciclete în valoare totală de 680 de milioane de euro.


Exporturile au mers de asemenea bine, existând și aici creșteri importante: cu 20% mai multe biciclete exportate de Germania în 2010 decât în 2009. În total au fost exportate 1.02 milioane unități.


Alte date relevă faptul că la nivelul anului 2007, în Germania existau 73 de milioane de biciclete. Adică 83% din gospodării aveau în dotare o bicicletă. Și nu ar trebui să ne mire aceste cifre, ținând cont că Germania a acaparat 15% din piața mondială de biciclete!


În încheiere, vreau doar să amintesc de numărul de dealeri de biciclete din Germania. Surprinzător, sau poate că nu, pofta nemților pentru biciclete este satisfăcută de nu mai puțin de 5.711 magazine specializate!



Vezi Comentariu (1)
  • Problema este ca la noi in tara trebuie sa lucrezi cam o jumatate de an pentru a-ti putea cumpara o bicicleta cat de cat ok, pe cand la ei iti cumperi 6 biciclete ok dintr-un salar. Plus ca la noi ti-o fura cand nu te astepti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + one =