Acum citesti
Vlad Dascălu câștigă aur la Campionatul Mondial de MTB XCO (cross country olimpic), la categoria Under 23!

Sambata, 30 August 2019 va ramane pentru totdeauna in istoria ciclismului si a sportului Romanesc, Vlad Dascalu, tanarul roman de numai 21 de ani cucerind cel mai inalt titlu Mondial la ciclsim montan, categoria sub 23 ani!

foto Robert Jones

Competitia s-a desfasurat in statiunea turistica Mount Saint Anne de langa Quebec City, Canada, pe unul dintre cele mai grele si spectaculoase trasee de Mountain Bike din lume, unul mult mai dificil decat cele cu care ne-am obisnuit in Europa, la etapele de Cupa Mondiala.

Rezultatul lui Vlad este cu atat mai spectaculos cu cat competita sa a durat 1h19’50’’, cu 1’57’’ mai buna decat cea a elvetianului Filippo Colombo (medaliat cu argint) si cu 2’ 06’’ decat cea a lui Albin Vital (medaliat cu bronz).

Mai mult decat atat, prin aceasta victorie, Romania se califica la Jocurile Oliplice de la Tokyo 2020, proba de Mountain Bike!

foto Robert Jones

Anul acesta, Vlad Dascalu a domitat scena Mountain Bike-ului mondial la categora sa, castigand si titlul de Campion European (in Iulie la Brno), titlul de Campion National (tot in Iulie la Herneacova, TM), dar si 4 etape din cele 6 din Cupa Mondiala de pana acum ( la celelate doua sosind pe locul 2), el fiind lider in acest moment in aceasta serie de de evenimente UCI.

In acest moment, Vlad se indreapta spre Statele Unite ale Americii, statiunea Snowshoe, unde pe 8 Septembrie va avea loc ultima etapa din Cupa Mondiala 2019, care va decide daca va ramane lider in aceasta cea mai importanta serie de evenimente UCI de Mountain Bike din lume.

Staff-ul lui Vlad Dascalu la Campionatul Mondial a fost compus din Catalin Sprinceana, Vicepresedintele si responsabilul departamentului de Mountain Bike din cadrul Federatiei Romane de Ciclism si mecanicul personal, columbianul Andres Gutierrez.

foto UCI Mountain Bike

Vlad Dascalu este originar din satul Buda, comuna Rasca, jud. Suceava dar locuieste, de 12 ani, in Spania impreuna cu familia sa.

In anul 2017 si-a facut debutul in Cupele Mondiale la o echipa romaneasca, Dinamo-BikeXpert Racing Team, iar in acest moment activeaza la echipa spaniola Brijulabike Racing Team.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + nine =