Acum citesti
Se schimbă liderul în Turul României 2024, după etapa 2

Creditată cu titlul de etapă regină la această ediție a Turului României, Etapa 2 a plecat azi dimineață de la Alba Iulia și s-a terminat după patru ore la Păltiniș, pe o temperatură de peste 30 de grade, care rar a fost înregistrată în stațiunea turistică situată la cea mai mare altitudine din țară.

În prima oră de cursă plutonul a rulat cu viteză mare, până când o evadare formată din 5 sportivi a reușit să se distanțeze la două minute și jumătate. Elkov – Kasper, echipa liderului din Clasamentul General, KUBIŠ Lukáš, a tras aproape toată etapa în față, să apere tricoul galben.

Evadarea a fost prinsă în ultimii 20 de km, la Curmătura Ștezii, când a început cățărarea spre Păltiniș. Una dintre cele mai puternice echipe din competiție, Astana Qazaqstan Development Team, a început să atace consecutiv cu sportivi diferiți, până când REMKHI Rudolf și DOSTIYEV Ilkhan au făcut joncțiunea în fața evadării, în ultimii 10 km, și au trecut linia de finiș împreună, mână în mână. Cel mai bine clasat român din competiție, RĂILEANU Cristian, a încercat să-i ajungă pe cont propriu și la un moment dat chiar a ajuns la 20 de secunde în urma lor, dar a fost distanțat din nou, mulțumită efortului celor doi cicliști.

Podiumul Etapei 2:

Locul 1 și tricou portocaliu, sponsorizat de Orange: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team

Locul 2 – DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Locul 3 – TONEATTI Davide, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federația Română de Ciclism: TONEATTI Davide, Astana Qazaqstan Development TeamTricoul verde, de lider în Clasamentul Cățărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către MAKOHON Jack, Team Skyline)

Tricoul roșu, de lider în Clasamentul Sprinterilor, sponsorizat de M&Ms: WRIGHT Paul, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Națională a României.

Vineri, 16 august, Turul României continuă cu Etapa 3, pe un traseu de 198,7 km care pornește la ora 09:45 din Piața Mare, Sibiu și trece prin localitățile Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului, înainte de a ajunge la Cristian (BV), între orele 14:19-15:13, în funcție de viteza plutonului.

Pentru buna desfășurare a Etapei 3 din Turul României la ciclism, pe un traseu de 186,3 km între Sibiu și Cristian (BV) se va restricționa circulația pentru vehicule și/sau pietoni după cum urmează:

În municipiul Sibiu, pentru startul festiv, se restricționează circulația de la ora 09:45 pe următorul traseu: Piața Mare – Strada Gheorghe Lazăr – Bvd. Corneliu Coposu – Strada Hermann Oberth – Strada Bâlea – sens giratori stânga spre Strada Ștefan cel Mare, până la ieșirea caravanei cicliste din oraș.

În județul Sibiu se restricționează circulația în următoarele localități: Cornățel – Nocrich – Alțâna – Ighișu Vechi – Bârghiș – Agnita – Vărd – Chirpăr – Săsăuș – Nou Român – Cârța – Cârțișoara – Arpașu de Sus, de la ora 10:16, până la trecerea caravanei cicliste.

În județul Brașov: Ucea de Sus – Victori – Viștea de Sus – Drăguș – Sâmbăta de Sus – Lisa – Gura Văii – Recea – Sebeș – Mărgineni – Bucium – Șercăița – Șinca Veche – Șinca Nouă – Poiana Mărului – Zărnești – Vulcan – Cristian, de la ora 12:12, până după trecerea caravanei cicliste. 

În comuna Cristian se închide circulația pe strada Râului și pe strada Morii între orele 09:00-14.00, pentru organizarea unei competiții cicliste dedicate copiilor.

Pentru sosirea plutonului profesionist spre zona amenajată pentru sosire la Cristian se restricționează circulaţia în Cristian, pe DJ112B, str. Morii, fără întreruperea traficului rutier, cu respectarea regulilor de deplasare conform legislaţiei în vigoare. Restricțiile de circulație se aplică până la trecerea caravanei cicliste.

La Cristian, înainte de sosirea plutonului profesionist, între orele între 12:00-14:00, se desfășoară a doua Competiție pentru Copii a ediției, în Piațeta Cristian.

La ediția de anul acesta a Micii Bucle mai sunt programate două competiții pentru copii:

  • 17 august, Târgoviște, Bulevardul Libertății, între orele 13:30-15:30

Detalii și înscrieri aici.

  • 18 august, București, Bulevardul Unirii, Biblioteca Națională, între orele 13:30-16:00.

Detalii și înscrieri aici

Următoarele etape ale Turului României se desfășoară după cum urmează:

Sâmbătă, 17 august, Etapa 4

189,1 km pe traseul Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște

Start: Târgoviște, Bulevardul Libertății, ora 10:45

Finiș: Târgoviște, Bulevardul Libertății, între orele 15:06-15.38, în funcție de viteza plutonului

Duminică, 18 august, Etapa 5

98 km – Circuit în București, pe Bulevardul Unirii

Start: București, Biblioteca Națională, ora 09:45

Finiș: București, Biblioteca Națională, între orele 12:03-12:27, în funcție de viteza plutonului. A 56-a ediție a Turului României, care a început astăzi la Deva, propune 5 etape care trec prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (BV) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș, în 18 august, la București, unde pentru prima dată după 20 de ani, etapa finală se va desfășura pe Bulevardul Unirii. Organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Auchan România și Agenția Națională pentru Sport în calitate de parteneri principali, evenimentul însumează peste 800 de km și aduce la start 25 de echipe din 14 țări, marcând cea mai puternică participare românească la o competiție de gen, cu șase echipe înscrise. Evenimentul este transmis integral, în direct, pe Digi Sport 2.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =