Acum citesti
Rupicapra anunță Făget Ride 2023!

Clubul Sporturilor Montane Rupicapra anunță ca mai sunt doar câteva zile pana la startul editiei 2023 a concursului de mtb Faget Ride 2023. Evenimentul ofera traseul scurt, de 22 km și 550 m diferența de nivel și traseul lung de 40 km cu 1000 m diferența de nivel.

De la organizator:

Ești mountain-biker? Locul tău este în Făgetul Clujului pe 22 octombrie!

Fie că ești un ciclist montan care practică MTB-ul la un nivel competitiv, fie îți place să ieși din zona ta de confort, să te bucuri de compania celorlalți sau doar să te plimbi cu bicicleta în culori de octombrie – trebuie să te înscrii la Făget Ride!

Cea de-a treia ediție a evenimentului din Cluj Napoca oferă 2 curse participanților: un traseu de 22 km și unul de 40 km. Ambele vor arăta un chip al Făgetului pe care puțini l-au văzut. Cursa pornește din Poligonul Sf. Ioan, urmează cursul râului Gârbău și urcă (sau ocolește) vârful Măgura. Traseul scurt se îndreaptă spre vârful Peana, cel lung spre lacul Micești. Cel lung după Lacul Micești urcă pe creastă pentru a se întoarce prin Făget și alăturându-se traseului scurt, coboară la vale până la punctul de plecare. Cele două niveluri de dificultate oferă adrenalină atât pentru cicliștii cu un nivel de îndemânare mai scăzut, cât și pentru cicliștii cărora le place aventura și au abilități avansate.

Concursul de ciclism montan atrage anual 200 de participanți din toată țara. În 2022 l-a avut câștigător pe campionul național de MTB, Attila József Málnási, și an de an sunt reprezentate cluburi de ciclism amatori și profesioniști de renume: Velocitas, Living Bike, Biciclim, Pro Racers sau ACS Transylvania Heroes. Ca program complementar, se va organiza și un concurs de biciclete pentru copii, care vor putea să parcurgă trasee de 1.5, 3 sau 5 km lungime.

Detalii pot fi găsite pe site-ul concursului, iar cele mai recente știri pot fi găsite pe evenimentul Facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − three =