Acum citesti
O nouă ediție Junior Bike Race la Alba

Și în această vară județul Alba va fi gazda unei competiții de mountain-bike adresată juniorilor și adulților! Concursul de ciclism urmează să se desfășoare sâmbătă, 11 iunie 2016, lângă terenul de fotbal de la Ciugud, judeţul Alba.

jbr2016-banner-web-1600x1200

Suntem pasionați de ciclism, natură și mișcare. Vrem să dăm bucuria mai departe și să-i facem pe cei mici să iubească aceste lucruri. Ni s-a spus că prima ediție a Junior Bike Race a fost un succes. Peste 150 de juniori au pedalat pe trasee mai ușoare sau mai dificile, după cum le era vârsta sau pregătirea. Au fost și părinții alături de ei, pentru a-i încuraja și a se bucura de reușită împreună. Pentru că da, la Junior Bike Race, cel mai mare câștig este terminarea cursei. Desigur că avem și medalii și premii, însă pentru noi, toți copiii sunt câștigători! Vă invităm să luați parte în 2016 la Junior Bike Race, ediția a II-a!”          – Iulia, reprezentant al Asociației Bicheru Cycling.

Ca și la prima ediție, cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee, în funcție de vârstă. Așadar, copiii sub 9 ani vor fi înscriși în „Traseul Iepurașilor” și vor avea de pedalat 540m, cu o diferență de nivel de 5 metri. Sunt două subcategorii de vârstă: cei mai mici, de 3-5 ani, vor putea fi însoțiți de părinți pe tot parcursul cursei, iar cei de 6-8 ani, vor avea posibilitatea de a fi însoțiți doar din afara zonei marcate. Pe „Traseul Lupișorilor” vor pedala copiii de peste 9 ani. Și în acest caz, există două subcategorii de vârstă: 9-11 ani și 12-14 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1040 m lungime și 15 m diferență de nivel. Lupișorii sunt deja cicliși cu experiență, așadar nu vor putea fi însoțiți pe traseu de către părinți.

Regulamentul, disponibil pe site-ul competiției, este întocmai ca la concursurile de ciclism pentru adulți: micuții trebuie să poarte cască, vor primi un număr de concurs și un kit de participare, iar părinții vor completa o declarație pe proprie răspundere. Toți cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în prealabil, completând formularul de înscriere. Deși se vor face înscrieri și la fața locului, organizatorii încurajează înscrierea online, numărul locurilor disponibile fiind limitat. Înscrierea este GRATUITĂ.

Pe lângă competiția propriu zisă, organizatorii au pregătit micuților nenumărate surprize, printre care menționăm: premii constând în medalii, diplome și produse oferite de sponsori pentru primii trei clasați la fiecare categorie, o tombolă organizată imediat după premiere, precum și jocuri, baloane și picturi pe față oferite de Ping și Pong.

Prin această inițiativă se urmărește încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, totodată punându-le la încercare abilitățile de pedalat. Îndemânarea pe bicicletă, crearea acelor instincte de coordonare dintre biciclist și bicicletă îl poate feri pe cel dintâi de multe situații neplăcute și neprevăzute întâlnite în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Ciugud. Lista sponsorilor și partenerilor este afișată pe site-ul evenimentului, fiind deschisă pentru companiile sau firmele care doresc să susțină acest eveniment sau alte proiecte viitoare „Bicheru Cycling”, precum și pentru instituțiile media interesate să ajute în promovarea acestora.

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul http://junior.bicheru-cycling.ro, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului https://www.facebook.com/juniorbikerace

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 15 =