Acum citesti
Impresii oficiale după Road Grand Tour şi planuri pentru Kids Edition

road grand tourBucurești, 19 aprilie 2016 – Duminică s-a încheiat prima cursă a sezonului competițional Road Grand Tour, Drumul Vinului, la Seciu. S-au înscris peste 250 de persoane la tura lungă și 188 de participanți la tura scurtă. Duminica ce vine, 24 aprilie, are loc prima ediție a competiției pentru copii – Kids Edition 1.

Iată ce spune Alex Ciocan, organizatorul competiției despre evenimentul ce abia s-a încheiat: “Prima cursă de șosea din an, oameni fericiți, oameni transpirați, oameni care se bucură să pedaleze împreună. Startul a fost dat împreună – amatori și profesioniști – dar clasamentele s-au făcut separat. Încă de la start au fost trei echipe care s-au remarcat: Dinamo Bikexpert, Tușnad Cycling Team și echipa nou înființată HC Cycling Team (a existat și anul trecut, dar anul acesta chiar a explodat în bine). Aceștia din urmă au reușit să se impună detașat pe ultima cățărare, ocupând primele 2 locuri din clasamentul generel, urmați fiind de rutierii de la Bikexpert și Tușnad. Per total a fost frumos. S-a simțit o creștere a numărului de participanți, lucru care ne bucură, pentru că, de fapt, acesta este obiectivul nostru: să aducem cât mai mulți oameni pe șoselele patriei!”

Următoarea cursă va avea loc pe 21 mai, la Mioveni – Turnirul Nobililor. Totodată, nu trebuie să uităm că înscrierile pentru încă 6 etape din circuit – Turnirul Nobililor (Mioveni), Revolutio (Timișoara), Infernul Muntelui, Infernul Muntelui – contratimp, Memorial C-tin Vagneti și Eroica – sunt active.

Între timp, însă, să nu uităm de Kids Edition 1, ce va avea loc chiar weekendul care vine, pe 24 aprilie, la București. Traseul este stabilit în jurul stadionului Lia Manoliu, în lungime de exact 1km, perfect asfaltat, în formă de oval.

Distanța pe care o au de parcurs concurenții va fi în functie de categoria de vârstă, astfel:

  • 5-6 ani baieti – 2 ture
  • 5-6 ani fete – 2 ture
  • 7-8 ani baieti – 3 ture
  • 7-8 ani fete – 3 ture
  • 9-10 ani baieti – 4 ture
  • 9-10 ani fete – 4 ture
  • 11-12 ani baieti – 5 ture
  • 11-12 ani fete – 5 ture
  • 13-14 ani baieti – 6 ture
  • 13-14 ani fete – 6 ture

Înscrierea la această competiție este gratuită.Vor fi premiate primele 3 locuri de la fiecare categorie. De asemenea, toți concurenții vor primi o diplomă de participare, însă partea cea mai interesantă pentru copii va fi tombola, ale cărei premii vor fi 10 consoleportabilede jocuri Serioux SRX-PGC150, oferite cu dărnicie de Diablos Computer – www.diabloscomputer.ro, precum și o bicicletăoferită de Rovelo. Le mulțumim!

Mai trebuie știut că în 2016, toate etapele Road Grand Tour Kids Edition fac parte din Cupa României la Ciclism de Șosea pentru Copii 2016, organizată sub egida Federației Române de Ciclism, cu implicarea Asociației Județene de Ciclism Prahova și a Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc.

road grand tour_2Despre Road Grand Tour:

Organizat de către Alexandru Ciocan, Road Grand Tour își propune să relanseze ciclismul de şosea în România și să încurajeze participarea a cât mai multor ciclişti, amatori sau profesionişti, de toate vârstele şi cu toate tipurile de biciclete. Alex Ciocan are la activ aproximativ 15 Tururi ale României, 8 ale Turciei, 5 ale Greciei, Bulgariei și participări la multe alte competiții internaționale importante. El deține aproximativ 30 de titluri de campion național și în jur de 60 de podiumuri la campionatele naționale, ca sportiv la echipele CS Petrolul Ploiești, CS Dinamo București, CS Otopeni.

Road Grand Tour 2015 a adus laolaltă peste 2000 de cicliști, peste 8500 de spectatori, iar pentru 2016 se estimează participarea a peste 2500 de cicliști și peste 10.000 de spectatori.2016 aduce cu sine o mulțime de noutăți, dintre care cea mai importantă e faptul că vor avea loc 14 competiții, dintre care 8 etape Road Grand Tour, 4 întâlniridestinate copiilor – Kids Edition și 2 Speed Night Race.

Principalii sponsori, care ne sunt alături în acest an, sunt: Orange, BCR, Segula, Dorna, Isostar, Diablos Computersiar, Scriptmedia, iar partenerii media care vor susține RGT 2016 sunt Europa FM, Ciclism.ro, Freerider.ro, Biciclistul.ro, Bike Fm și Velo Cafe.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.roadgrandtour.ro și www.facebook.com/roadgrandtour.

Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție:

Ruxandra Hristescu / [email protected] / 0740.101.128

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × two =