Acum citesti
Etapa 1 din Turul României a fost spectaculoasă și s-a terminat cu un român pe podium

Turul României explodează încă din prima etapă! Primul ciclist care a trecut linia de finiș, KUBIŠ Lukáš, de la echipa Elkov – Kasper, este lider în trei clasamente

Prima etapă din Turul României s-a desfășurat astăzi pe un traseu de 167,3 km, cu start la ora 12.50 din centrul municipiului Deva și finiș după 3 ore și 51 de minute în centrului municipiului Alba Iulia. Cățărarea nemiloasă de la startul etapei, cu o înclinație de 20% pe alocuri, și temperaturile ridicate, au spart plutonul în mai multe grupuri, care s-au tot distanțat pe parcurs, unele dintre ele ajungând la finiș la o distanță semnificativă, de peste 20 de minute față de primii clasați .

Pe o temperatură de 39 de grade, cicliștii s-au confruntat cu un scenariu inedit: la doar 15 km de startul tehnic, sub imboldul echipei Astana Qazaqstan Development Team, care a forțat urcarea de pe Dealul Mare, un grup de 30 de cicliști, conținând cei mai puternici rutieri prezenți la Turul României s-a desprins, iar plutonul nu a mai putut să-i ajungă.

Cu doar 50 de km înainte de final, campionul național al Slovaciei, KUBIŠ Lukáš și italianul TONEATTI Davide, de la Astana Qazaqstan Development au lansat mișcarea câștigătoare, scăpând în evadare. Au reușit să se mențină în fruntea cursei la linia de sosire, când campionul nostru național la fond, Cristian Răileanu, de la Echipa Națională a României, a reușit să-i ajungă, fără a mai avea însă forță să-i depășească.

Podiumul etapei I:

Locul 1 – KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper, care a primit pe scenă tricoul portocaliu, sponsorizat de Orange
Locul 2 – TONEATTI Davide, Astana Qazaqstan Development Team
Locul 3 – RĂILEANU Cristian, National Team Of Romania

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro, a fost îmbrăcat de KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper.

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federația Română de Ciclism: KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper (tricoul va fi purtat în etapa din 15 august de TONEATTI Davide, Astana Qazaqstan Development Team)

Tricoul verde, de lider în Clasamentul Cățărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper (tricoul va fi purtat în etapa de mâine de Makohon Jack, Team Skyline)

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: DARDER Sergi, Illes Balears Arabay Cycling.

Tricoul roșu, de lider în Clasamentul Sprinterilor, sponsorizat de M&Ms: GIERACKI Patryk, Lubelskie Perła Polski

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Națională a României.

Atmosfera la finiș a fost încălzită de participanții la prima Competiție de Copii a ediției – peste 140 de copii însoțiți de părinți entuziaști. Organizată cu sprijinul Primăriei Alba Iulia și a Asociației Biciclim Alba, competiția a pus în lumină pasiunea pentru bicicletă și mișcare a copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, care au fost premiați pe scena mare, după festivitatea de premiere a profesioniștilor din Turul României.

La ediția de anul acesta a Micii Bucle mai sunt programate trei competiții pentru copii:

• 16 august, Cristian (BV), Esplanada Casei de Cultură, între orele 12:00-14:00
Detalii și înscrieri: https://bit.ly/CursaCopiilorCristian
• 17 august, Târgoviște, Bulevardul Libertății, între orele 13:30-15:30
Detalii și înscrieri: https://bit.ly/CursaCopiilorTârgoviște
• 18 august, București, Bulevardul Unirii, Biblioteca Națională, între orele 13:30-16:00.

Detalii și înscrieri aici.

Joi, 15 august, Turul României continuă cu Etapa 2, pe un traseu de 158,9 km care pornește la ora 09:45 din Piața Unirii, Alba Iulia și trece prin localitățile Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Rășinari, înainte de a ajunge la Păltiniș, între orele 13:27-14:10, în funcție de viteza plutonului.

Următoarele etape se desfășoară după cum urmează:

Vineri, 16 august, Etapa 3
198,7 km pe traseul Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian
Start: Sibiu, Piața Mare, ora 09:45
Finiș: Cristian (BV), Strada Morii, între orele 14:19-15:13, în funcție de viteza plutonului

Sâmbătă, 17 august, Etapa 4
189,1 km pe traseul Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște
Start: Târgoviște, Bulevardul Libertății, ora 10:45
Finiș: Târgoviște, Bulevardul Libertății, între orele 15:06-15.38, în funcție de viteza plutonului

Duminică, 18 august, Etapa 5
98 km – Circuit în București, pe Bulevardul Unirii
Start: București, Biblioteca Națională, ora 09:45
Finiș: București, Biblioteca Națională, între orele 12:03-12:27, în funcție de viteza plutonului.

A 56-a ediție a Turului României, care a început la Deva, propune 5 etape care trec prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (BV) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș, în 18 august, la București, unde pentru prima dată după 20 de ani, etapa finală se va desfășura pe Bulevardul Unirii. Organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Auchan România și Agenția Națională pentru Sport în calitate de parteneri principali, evenimentul însumează peste 800 de km și aduce la start 25 de echipe din 14 țări, marcând cea mai puternică participare românească la o competiție de gen, cu șase echipe înscrise. Evenimentul este transmis integral, în direct, pe Digi Sport 2.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − two =