Acum citesti
Daimon Women Cycling Team – prima echipă românească feminină de ciclism

2016-04-21 13.22.56Paradigma sportului este in schimbare, sexele şi noţiunile de „amator” vs. „profesionist”, imprumutand fiecare cate ceva unele de la altele. Daca ciclismul de şosea era vazut in mod arhetipal ca un sport al barbaţilor – a se vedea mitul Turului Franţei, in ultimii ani, Uniunea Ciclista Internaţionala a incurajat puternic ciclismul feminin, aceasta rezultand in 2016 in apariţia primei editii UCI Women’s WorldTour. Tot in 2016 in Romania a aparut si prima echipa dedicata exclusiv femeilor – Daimon Women Cycling Team – formata dintr-un nucleu de pasionate ale ciclismului, in diversele sale forme si discipline. 11 sunt sportivele amatoare care fac parte din aceasta echipa si toate au in comun disciplina ciclism de sosea, practicand pe langa aceasta si mountainbike, triatlon, duatlon, alergare montana sau maraton si ciclocross.

Lansarea oficiala a echipei va avea loc in direct de pe scena primului concurs de ciclism feminin din Romania – Road Grand PINK, concurs la care vor participa toate ciclistele, si va fi transmisa live pe facebook.com/DaimonWomenCyclingTeam, sambata, 23 aprilie 2016, de la orele 13.00.

Din echipa fac parte: Alexandra Vulpe, Carolina Haita, Cristina Calman, Gabriela Bayer, Gabriela Stan, Ileana Albu, Ruxandra Bunea, Roxana Ghilt, Roxana Radu, Roxana Vatrici si Zora Iuga. Desi sezonul de ciclism 2015 nu le-a regasit pe toate in aceasta formula ci la echipe diferite au reusit sa adune impreuna 55 de podiumuri din 88 de curse la care au participat. Echipa face parte din Daimon Sport Club, asociat si legitimat la Federatia Romana de Ciclism, club sportiv care mai are in componenta sa si Daimon Men Cycling Team. Pe termen lung echipa feminina isi propune participarea la cat mai multe competitii internationale, atragerea cat mai multor femei spre acest sport si o sectiune dedicata cadetelor si junioarelor de unde sa se poata lansa cicliste pentru lotul national de fete.

In premiera pentru Romania fetele de la Daimon Women Cycling Team au fost alese Ambasadoarele celei mai celebre marci de ciclism pentru femei din lume – Specialized Women.

”Le-am ales Ambasadoare Specialized Women pentru pasiunea lor pentru sport si entuziasmul cu care vor sa atraga cat mai multe femei spre ciclism. Specialized este o companie fondata de rideri pentru rideri. De cand am lansat linia pentru femei telul nostru a fost sa oferim o gama completa de produse exclusive dar care sa se poata personaliza pentru orice ciclista, gama sustinuta de cele mai avansate technologii in domeniu. Impreuna cu Ambasadoarele noastre ne dorim sa educam si sa sustinem ciclistele din Romania. Evenimentele noastre internationale dedicate si femeilor – Test Test the Best & Women’s Beginner Rides – vor fi organizate special pentru ele de Velopedia Specialized Romania si sunt menite sa sustina orice rider de la incepator la avansat.” Anja Bodenmueller, Specialized Women.

Daimon Women Cycling Team se bucura de sprijinul Daimon, Specialized, BCR, Carrefour, Diablos Computers, Glass Expert, Dr AD, Asociatia Viata in Miscare, Road Grand PINK, Himalaya, nume in spatele carora sunt oameni care inteleg si sustin pasiunea fetelor pentru sport. Daimon Wellness se ocupa de pregatirea fizica a echipei. Sport Fitting Romania asigura setarile perfecte pentru bicicletele echipei. BiciShop asigura partea mecanica. Isostar, Gold Nutrition asigura nutritia pentru concursuri. SuperFit asigura analizele si testele de performanta sportiva si Kinetic Recovery, recuperarea medicala.

Pagina oficiala a echipei si platforma unde poate fi urmarita zilnic: www.facebook.com/DaimonWomenCyclingTeam

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 13 =