Acum citesti
Comuna Zemeș devine capitala MTB-ului în Moldova

Pentru data de 11 august este programata ce-a de-a doua editie a concursului de MTB, Bike FM Zemes XCO – UCI C2. Competitia este cel mai important eveniment de profil din Moldova din acest an pentru ca la Zemes, in judetul Bacau, sunt asteptati rideri din intreaga lume pentru a-si disputa punctele UCI care ii ajuta la calificarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

Evenimentul Bike FM Zemes XCO este organizat impreuna cu Primaria Comunei Zemes aflandu-se sub egida Uniunii Cicliste Internationale ( UCI ) si a Federatiei Romane de Ciclism.

Competitia de Cross Country Olimpic ( XCO ) din 11 august de la Zemes va gazdui finala Cupei Nationale de XCO dar si o etapa din Cupa Nationala de MTB pentru copii. Nici amatorii nu au fost lasati deoparte, ei avand categorii si clasamente separate in cadrul evenimentului.

Traseul in lungime de 4,2 kilometri cu 160 de metri diferenta de nivel are toate elementele unui traseu de XCO complex: urcari abrupte, coborari tehnice pe radacini sau pietre, drop-uri, kick-ere, rock garden, viraje stranse, contra-pante, etc. Traseele copiilor fac parte din traseul de baza, dar sunt adaptate categoriei la care concureaza.

Bike FM Zemes XCO este organizat in colaborare cu I Wheel Bike Club, Asociatia Activ Moinesti si Salvamont Bacau.

Partenerii evenimentului sunt: Fakir, Bellotto, Pegas, Fizik, Bike House, Drag Bicycles, Cox Components, BikeXpert, Evergreen Concept, Karcher, Shimano, Kenda, Scott si Race Hub.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Bike FM, Freerider.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 4 =