Acum citesti
Brevetul de 300 km CENTENAR

Au trecut peste 100 de ani de cand in Europa, mai exact in Franta, se organizau in premiera brevete ale ciclismului de anduranta pe distante lungi.

In anul 2021, s-au implinit 100 de ani de la organizarea primului brevet pe distanta de 200 km. Evenimentul se intampla la 11 septembrie 1921. Pentru a marca centenarul de la desfasurarea acestui eveniment, in intreaga lume in data de 11 septembrie 2021, au fost organizate sute de evenimente la care au luat parte zeci de mii de ciclisti pentru a obtine acest brevet simbol, precum si medalia aniversara oferita in amintirea unui astfel de moment.

In acest an, la 11 iunie se implinesc 100 de ani de la organizarea in premiera a unui brevet pe distanta de 300 de km. Ca urmare, in foarte multe tari din aceasta lume, ciclistii de anduranta asteapta cu nerabdare sa celebreze un nou CENTENAR, cel dedicat brevetului de 300 km.

Si in Romania, in 10 orase, respectiv in Bucuresti, Arad, Buzau, Cluj Napoca, Iasi, Miercurea Ciuc, Reghin, Sibiu, Suceava si Targu Mures, reprezentantul national al Audax Club Parisien, impreuna cu reprezentantii regionali, vor organiza brevete aniversare pe distanta de 300 km, sub licenta Audax Club Parisien si sub egida Randonneurs Romania. Deja sunt create evenimentele la care va puteti inscrie si care pot fi gasite pe site-ul www.randonneurs.ro.

Pentru brevetul de 300 km organizat la Bucuresti, Asociatia Adevaratii VeloPrieteni va propune parcurgerea unui traseu in maximum 27 de ore, cu startul si sosirea la Arcul de Triumf si cu puncte de control intermediare la Valea Lunga, judetul Dambovita, si la Predeal, avand inclusa si renumita catarare de la Sultanu. Inscrierile sunt deschise pana in data de 8 iunie 2022, iar detaliile privind inscrierea la acest brevet le puteti gasi pe pagina organizatorului.

Pentru primii 10 ciclisti care vor comenta pe pagina de Facebook a revistei Freerider.ro la postarea acestui articol, cu #BRM300Centenar si #RandonneursRomania, organizatorul va oferi cate o inscriere gratuita. Ulterior, dupa anuntul castigatorilor facut de organizator, cei 10 vor completa formularul de inscriere.

In 2023 si 2028, vor urma brevetele CENTENAR de 400 km, respectiv de 600 km, iar pentru cei mai indrazneti ciclisti de anduranta, anul 2034 va veni cu brevetul CENTENAR de 1000 km.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + eleven =