Acum citesti
Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu anunță Subcarpați Epic MTB și Cheia MTB Challenge 2022!

Concursul Subcarpați Epic MTB, aflat la prima ediție, vă așteaptă la Măneciu, județul Prahova în perioada 24-25 septembrie 2025.

De la organizator:

Subcarpați Epic MTB este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Zăganu care se ocupă și de organizarea Cheia MTB Challenge. Competiția are o serie de trasee de tip circuit, cu startul şi finnish-ul în comuna Măneciu.

Subcarpați Epic MTB te aşteaptă cu un peisaje spectaculoase din zona barajului Măneciu și a dealurilor subcarpatice din zona Văii Superioare a Teleajenului. Parcurgerea malurilor barajului Măneciu, dealurilor Costeni, Chiciureni și Plăieț îţi va oferi o experienţă de neuitat, cu căţărări și coborâri, zone de respiro, în care poţi admira peisajele subcarpatice și montane din zona Văii Superioare a Teleajenului.

Proba de maraton (traseul mare) va avea loc sâmbăta (24 septembrie 2022), traseul având o lungime de 40 km iar diferenţa de nivel este de aproape 1150 metri. Traseul parcurge malurile barajului Măneciu, satul abandonat Plăieț și dealurile Costeni și Chicireni. Cel mai înalt punct al traseului este pe dealul Chiciureni la 810 m de unde pot fi admirați munții Tătaru, Grohotiș și Clăbucetul Măneciului.

Proba de semimaraton (tura scurtă) va avea loc sâmbătă (24 septembrie 2022), traseul având o lungime de 20 km iar diferenţa de nivel este de aproximativ 500 metri. Copiii au amenajate trasee în funcție de categoria de vârstă: 3-5 ani cu și fără roți ajutătoare (1,3 km), 6-8 ani (2,6 km), 9-11 ani (9 km) și 12-14 ani (18 km).

Fii la curent cu cele mai noi informații despre concurs pe site, YouTube și Facebook.

Cheia MTB Challenge

Concursul Cheia MTB Challenge vă așteaptă în Cheia, județul Prahova, la cea de a șasea ediție. Concursul are 3 trasee de trasee de tip circuit pentru adulți cu diferite grade de dificultate.

A șasea ediţie a concursului XCM Cheia MTB Challenge te aşteaptă cu trasee spectaculose în zona Văii Superioare a Teleajenului. Parcurgerea Subcarpaților de Curbură și a munţilor Tătaru și Ciucaș va oferi o experienţă de neuitat, cu căţărări provocatoare, coborâri de mare viteză, zone de respiro, în care poţi admira peisajele de basm și pline de istorie.

Proba celor 2 munți (traseul mare) este cea mai provocatoare din cele 3 probe de la Cheia MTB Challenge. Startul va avea loc sâmbăta (17 septembrie 2022), traseul având o lungime de 77  km iar diferenţa de nivel este de aproape 2555 de metri. Traseul are două puncte înalte, primul în munții Tătaru  în preajma Vârful lui Crai (1467 m) iar al doilea cel mai înalt punct se află în munții Ciucaș, la 1640 m altitudine, în muntele Chirușca, în apropierea cabanei Ciucaș.

Proba unui munte (tura medie) va avea loc sâmbătă (17 septembrie 2022). Traseul este unul de tip maraton MTB și are o lungime de 52 km iar diferenţa de nivel este de aproximativ 1610 metri. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Vârful lui Crai (munții Tătaru) cu înălţimea de 1468 m de unde puteți admira Valea Teleajenului și munții din împrejurimi (Ciucaș, Siriu, Clăbucet și Grohotiș). 

Proba subcarpaților (tura scurtă) are un traseu de tip semimaraton și va avea loc duminică (18 septembrie 2022) având  o lungime de 29 km iar diferenţa de nivel este de aproximativ 660 metri. Copiii au propriile probe în funcție de categoria de vârstă: 3-5 ani, 6-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani.

Fii la curent cu cele mai noi informații despre concurs pe site și Facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − one =