Acum citesti
Angajaţii din București și din țară iau startul în campania Bike2Work

Pentru al doilea an consecutiv, se dă startul campaniei Bike2Work, un proiect co-finanțat prin Programul “Energie Inteligentă – Europa” al Uniunii Europene si desfășurat sub umbrela Federației Bicicliștilor Europeni (ECF).

Bike2Work 2016 romaniaPrin proiectul Bike2Work se propune încurajarea angajaţilor să adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ în detrimentul automobilului, precum și atragerea companiilor în categoriaCycle Friendly employer și certificarea acestora conform standardelor UE.

Asociația Green Revolution s-a alăturat acestui proiect împreună cu alte organizații din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria), participarea romaneasca asigurând, în mod oficial, un loc în marea familie de bicicliști europeni!

Campania se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iulie, în București și în alte trei mari orașe din țară,: Constanța, Cluj și Timișoara. Fiecare biciclist își poate lăsa amprenta asupra acestui proiect și poate contribui la construirea unui oraș mai verde și prietenos cu bicicleta.

“Pentru al doilea an consecutiv, ne bucurăm să invităm angajații să  alegă  bicicleta ca mijloc principal de transport spre și de la muncă. După  ce anul trecut am reușit să  convingem peste 1.000 de angajați să pedaleze în campania noastră, sperăm ca și în acest an, să ni se alăture un număr tot mai mare de angajați și angajatori. Campania Bike2Work ne-a oferit si ne va oferi informații utile despre motivele pentru care bicicleta este benefică, pentru sănătatea unui oraș și despre felul în care este folosită ca mijloc de transport alternativ în București și în țară. În acest sens, avem un argument solid în dialogul cu autoritățile și ne bazăm pe susținerea lor in demersurile de  rearanjare a întregului spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș si pentru bicicliști”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Ce trebuie să  faceți între 16 mai și 15 iulie?

  1. Să vă  înscrieți pe site-ul bike2work.ro
  2. Să faceți echipa cu 2 dintre colegii voștri sau să  pedalați individual
  3. Să vă descarcați gratuit aplicația I’Velo, cu ajutorul căreia vă veți monitoriza drumurile cu bicicleta. Aplicația este disponibilă pe Google Play si App Store.
  4. Să pedați de cel puțin 4 ori în cele 9 săptămâni de campanie
  5. Să fiți norocosi, căci vom răsplăti efortul și contribuția voastră și vom organiza tombole săptămânale,

Implicarea angajaților și angajatorilor nu rămâne nepremiată. Cine pedalează mai mult și mai des are mai multe șanse de câștig. La sfârșitul fiecărei săptămâni, se vor organiza tombole și se vor premia cei mai energici bicicliști din săptămâna respectivă.  Pe 18 iulie vor fi desemnaţi marii câștigători ai campaniei Bike2Work, biciclistii care au acumulat cei mai mulți km și cele mai multe trasee.

*Sunt luate in considerare doar cursele mai lungi de 2 km și poți înregistra maximum două trasee Bike2Work pe zi. Participanții implicați în campania de anul trecut, vor trebui să-și reactualizeze datele înregistrate în profilul lor, iar cei care acum pedalează  pentru prima dată, își pot introduce datele aici: www.bike2work.ro/inregistreaza-te

Prin proiectul Bike2Work se promovează bicicleta ca cel mai potrivit mijloc de transport alternativ pentru drumul către serviciu și înapoi.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + nineteen =