Acum citesti
ACS Ciclism Dumbrăvița va organiza în 2016, cinci concursuri de șosea și mtb

ACS Ciclism DumbrăvițaACS Ciclism Dumbrăvița are în calendar pentru 2016, mai multe concursuri pe care le va organiza, evenimente ce se adresează atât cicliștilor de șosea și offroad cât și copiilor.

Peștera Românești Marathon va avea loc pe 3 iulie in Munții Poiana Ruscă. Este un concurs de mtb cu trasee de 50 si 100 km. Românești, un cătun din inima Banatului, situat la poalele Munților Poiana Ruscă, ocupă de mult timp un loc aparte pe harta turismului autohton datorită concertelor desfășurate în spațiul inedit și acustica impresionantă din peștera care-i poartă numele.

ACS Ciclism Dumbrăvița  pestera romanesti marathonRelieful zonei recomandă Româneștiul drept un decor ideal pentru activitățile de ciclism offroad. Dacă ești pasionat de mountain-biking, Peștera Românești Marathon, aflat în acest an la cea de-a III-a ediție, este concursul pe care nu ai voie să-l ratezi. Ne vei mulțumi că te vom feri de soarele lunii lui Cuptor, oferindu-ți un parcurs cu multă umbră prin pădurile Poianei Ruscă. Am „desenat” două variante de traseu, în funcție de nivelul tău de pregătire. Pe oricare dintre ele, ne vom strădui să te împingem în afara zonei de confort, oferindu-ți urcări abrupte, coborâri tehnice și poteci întortochiate. Încântă-ne cu talentul tău, iar numele tău va fi cântat în peștera Românești.

Inscrieri pe https://romanesti.raceday.ro/

ACS Ciclism Dumbrăvița  Cupa Max Ausnit 2Cupa Max Ausnit va avea loc pe 23 iulie la Lugoj. Este un concurs de ciclism sosea desfasurat pe un traseu de 118 km. Entuziasm, pasiune, viziune, implicare – cateva dintre calitățile care i-au modelat viața industriașului Max Ausnit. Și, ne place să credem, cuvintele cheie ale competiției cicliste care-i poartă numele. Cupa Max Ausnit a ajuns în acest an la ediția a V-a.

Traseul a fost modificat în prima sa jumătate, păstrând caracteristicile unei “clasice”, cu profil valonat, cățărări scurte, coborâri tehnice și peisaje superbe – pentru cine va avea timp să le admire. 118 km cu 1000 de metri diferență de nivel care vor stoarce adrenalina atât din profesioniști cât și din amatori.

Fondul de premiere a crescut, surprizele vor fi mai numeroase, iar taxa de participare a rămas aceeași – 0 (da, zero) lei. Pentru că satisfacția voastră e neprețuită.

Inscrieri pe https://maxausnit.raceday.ro/

ACS Ciclism Dumbrăvița  herneacova XCO_Herneacova XCO este un concurs de mtb cross country, desfasurat pe 14 august la Pădurea Herneacova. Traseul are 24 km. La nord de dealurile domoale, acoperite de vii, ale Recașului, se ascunde un peisaj care te îndeamnă să visezi. Domeniul Herneacova, o zonă împădurită, cu un lac natural, reședința din trecut a unor conți și contese. Astăzi, recunoscut în special pentru moderna sa bază de echitație, continuând tradiția călăriei din vremurile apuse.

Pe 14 august însă, caii de rasă vor intra în umbra celor cu două roți, suspensii și frâne pe disc. Pentru că, pe un circuit de 6 kilometri special amenajat, se va desășura Herneacova XCO, un concurs cross country pentru cicliștii amatori și profesioniști. Fii un cavaler pe bicicleta ta de offroad și aruncă-te peste obstacole, cațără-te pe rampe, glisează în curbele strâmte, dansează printre copaci și depășește-ți adversarii. Arată-le cailor că și tu ai galopul în sânge și fă-i să necheze de admirație. Iar noi, spectatorii, te vom răsplăti cu urale.

Înscrierile pe https://herneacova.raceday.ro/

ACS Ciclism Dumbrăvița  dumbravita race daysDumbrăvița MTB Race Days este un concurs offroad desfasurat pe 27-28 august, Nordul Timișoarei, pe un traseu de 65 km. De zilele Dumbrăviței, te provocăm să ieși în natură cu familia. Nu începem cu grătar și bere, ci cu o competiție de ciclism. În prima zi, vedeta va fi copilul tău. De la 3 la 14 ani, cei mici se vor întrece pe un traseu special, a cărui dificultate este stabilită în funcție de grupele de vârstă. Totul conceput în așa fel încât “distracția” să fie cuvântul de ordine.

ACS Ciclism Dumbrăvița  dumbravita kids raceÎn ziua a doua te invităm să descoperi împrejurimile Timișoarei și să fii surprins de diversitatea de relief din Câmpia Vestului. Și ca experiența să fie și mai spectaculoasă, nu uita să-ți aduci bicicleta de offroad. Pentru că te vom arunca în luptă cu alți cicliști pe potecile umbrite ale Pădurii Verzi, pe traseul sinuos, cu urcări și coborâri, dintre comunele învecinate și pe malul lacului de acumulare de la Ianova. Un traseu de 60 de km, cu destule obstacole care te vor solicita pe măsură. Iar la final, îți garantăm că grătarul și berea vor fi mai gustoase ca niciodată.

Înscrierile pe https://dumbravita.raceday.ro/

ACS Ciclism Dumbrăvița  cupa timisoareiCupa Timișoarei este un concurs de sosea criterium ce va avea loc pe 4 septembrie in Centrul Timișoarei.

Panache [pa-naș] = ciclist care care demonstreaza stil și/sau curaj.

Ți-ai imaginat cum ar fi să urci pe bicicletă și să pedalezi pe bulevard fără grija mașinilor? Iar toți cei de pe margine să fie prezenți doar pentru a te susține? Noi ne-am gândit că măcar o dată orice biciclist merită asta. De aceea, în 4 septembrie închidem bulevardul Pârvan și te invităm să ne demonstrezi talentul tău de ciclist.

Pentru că este o ocazie specială, nu ne mulțumim cu o cursă clasică de circuit. Dorim să ieși în evidență pe parcursul celor 15 ture pe traseul de 2,7 km. Există un cuvânt special creat pentru cei ca tine: “panache”. În această cursă nu te vom premia doar dacă vei trece primul linia de finish. Vom crea un clasament în care vei puncta dacă vei reuși să stai în evadare, dacă îți vei arăta forța în fruntea plutonului, sau dacă vei participa cu cel mai original echipament.

Fii “panache” în oraș!

Înscrierile pe https://cupatimisoarei.raceday.ro/

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 3 =