Acum citesti
994 de bicicliști au pedalat pe 8 iunie la Bikeathon Țara Făgărașului!

Pe 8 iunie 2019 în fața Cetății Făgăraș s-a desfășurat cea de-a șasea ediție a concursului caritabil de ciclism ”Bikeathon Țara Făgărașului”. 994 de bicicliști au pedalat pentru cele 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată să prindă viață. Suma mobilizată până acum este de 198.771, 27 lei, obținută din sponsorizări și donații. Anul acesta, până în momentul de față, 559 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon.

De la organizator:

Bikeathon Țara Făgărașului a luat naştere din dorinţa de a susţine într-un mod activ ideile, cauzele şi proiectele din comunitatea locală. Donații pentru cele 14 cauze înscrise anul acesta se mai pot face până pe 30 iunie 2019 aici.

Cei 994 de bicicliști au pedalat la una din cele 8 curse pregătite de organizatori și derulate pe parcursul întregii zile. Au participat persone din diferite zone ale țării:  Alba Iulia, Avrig, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Breaza, Bucuresti, Campulung, Cluj Napoca, Codlea, Deva, Feldioara, Galati, Ghoergheni, Ghimbav, Harman, Hoghiz, Ilfov, Moeciu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitesti, Ramnicu Sarat, Ramnicu Valcea, Sacele, Sebes, Sanpetru, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Turda, Zalau, Zarnesti precum și români și prieteni de-ai lor din  USA, Germania, Franta.

La cursa de 71 de kilometri au participat 29 bicicliști, 97 de bicicliști au pedalat la cursa de 40 de kilometri și 140 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 404 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 301 de copii.
Clasamentul și câștigătorii îi regăsiți aici.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Fundația Motivation România a pregătit pentru al doilea an consecutiv o cursă de 4 km pentru persoane în scaune rulante și hand-bike la care au participat 23 de persoane. Fundația Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viață independentă și, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.

Și anul acesta Bikeathon a depășit granițele țării! Prietenii noștri care au pedalat în Ingolstadt, Germania, pentru a doua oară la Bikeathon, au reușit să strângă 440 de euro pentru proiectul ”Tabăra din satul meu”.

Pe parcursul Bikeathon 2019 s-a derulat o campanie de strângere de fonduri pentru proiectele înscrise, iar cei mai harnici fundraiseri au fost premiați. Astfel, cel mai bun Fundraiser Junior, cu vârsta până în 12 ani a fost desemnat Benjamin Scholl, cu suma de 1513 lei pentru proiectul “Supraviețuire împreună!” El a câștigat o bicicletă Pegas pentru copii. La categoria adulți, Fundraiserul întregii campanii Bikeathon este  Claudiu Buitan, cu suma  mobilizată de 4745 lei pentru proiectul “Sunt copil și eu! Vreau la mare…”, care a câștigat o bicicletă oferită tot de Pegas!

Însoțiți de soare, zâmbete și voie bună, ne-am bucurat de prezența Excelenței sale Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm care a avut amabilitatea de a da startul cursei de 4 km pentru utilizatorii de scaune rulante și hand-bike precum și cursei populare de 10 km.
Pentru prima oară la Bikeathon, au participat trei membri Invictus România.

Mulțumim făgărășenilor pentru încredere și pentru sprijinul acordat, pentru că au fost gazde bune celor peste 400 de oaspeți pe care evenimentul i-a adus în oraș și-i rugăm să se alăture Bikeathon Țara Făgărașului și în viitor.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, care identifică, promovează și finanțează inițiative și proiecte ale comunității făgărășene, contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate și distribuite transparent prin intermediul burselor sau a granturilor. În același timp, FCTF pune la dispoziția companiilor care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultanță pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susține și a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunității. De la înființarea FCTF, în iunie 2013 și până acum, au fost oferiți1.255.751 de lei, prin finanțări nerambursabile, pentru 388 de proiecte și  237 de burse.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și Romanian-American Foundation.

Bikeathon 2019 s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Făgăraș, Muzeul Țării Făgărașului Valeriu Literat, Fundația Motivation România și Next Film Festival.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − thirteen =