Acum citesti
4 zile până la startul Vidraru Bike Challenge

Este jumătatea lui iunie, semn că mai este foarte puțin până la startul celei de-a 6-a ediții a maratonului MTB Vidraru Bike Challenge. Mountainbike offroad după atâtea ploi? Am fi tentați să ne întrebăm, mai ales aceia dintre noi care au trebuit să facă recent push bike prin noroaie până la ax.

Vidraru Bike Challenge 2018 – foto Mihai Patrascu

Ei bine, organizatorii ne promit un traseu fără probleme deosebite din punctul acesta de vedere; și asta nu pentru că ar usca traseul cu foehnul înainte de start, ci pentru că – lucru dovedit la edițiile anterioare – traseul rămâne foarte bun de rulat chiar și după ploaie.

În Făgăraș, atât organizatorii cât mai ales concurenții, au noroc cu terenul înclinat, de pe care apele se scurg repede; și cu baza solidă, pietroasă – ce nu permite transformarea drumurilor forestiere și potecilor de pe cele trei rute (scurtă / medie / lungă) în mlaștini din care să nu mai ieși în șa, cum se întâmplă deseori la concursurile de la șes.

Nici căldura (sau canicula) nu trebuie să ne sperie – acolo mountain bike-ul este cu adevarat pe ”mountain” – așa că de fiecare dată cicliștii au avut parte de răcoare, atât datorită altitudinii cât și datorită apelor reci și pădurilor umbroase. Ne aducem aminte că la ediția a 2-a, în punctul cel mai înalt de la tura lungă, pe munte – au fost doar 5 grade Celsius, spre înviorarea participanților și spre clănțănitul voluntarilor din acel punct de control.

Va fi o zi lungă – nu întâmplător aleasă în preajma solstițiului – și frumoasă; o adevărata fiesta de pedalat într-un decor superb. De abea așteptăm!

Cine mai vine? http://vidrarumtb.ro/participanti/ !

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − nine =