Acum citesti
BikeFun – Merida Dealer & Press Meeting 2022, mai mult decât o întâlnire de afaceri!

BikeFun este unul dintre cei mai vechi jucători pe piața velo din România. Povestea lor se pierde în negura istoriei bicicletei de pe meleagurile noastre, fiind printre primii care au început comercializarea lor în România. Merida este cel mai cunoscut brand al Bikefun pe partea de biciclete, dar la fel de cunoscuți sunt și pentru echipamentul de ciclism Northwave, ciclocomputerele Bryton, anvelopele CST și componentele și cadrele Ritchey.

Toamna aceasta a fost a “n-șpea” întâlnire organizata de Bikefun. Aparent nimeni nu a reușit să țină șirul acestor evenimente, dar să fi tot fost asta a treisprezecea.

Trebuie spus din start că întâlnirile Bikefun nu sunt simple întruniri la care se strâng dealerii din România și discută, pragmatic, cum să vândă mai mult și mai bine bicicletele. Sunt mult mai mult de-atât. Sunt în primul rând ocazii de socializare și întâlnire între prieteni. Și, de fiecare dată, locația este aleasă pe sprânceană, de cele mai multe ori locul preferat fiind Cheile Grădiștei, în ciuda costurilor mari de închiriere și organizare.

Cheile Grădiștei este preferat întrucât este un paradis al bicicletei și drumeției sau alergării montane. Se află perfect poziționat între munții Bucegi și Piatra Craiului, dar în primul rând locul este ales pentru că natura și peisajul sunt, pur și simplu, foarte frumoase, dealurile înverzite și care inspiră calm fiind extrem de pitorești și idilice.

La multe dintre aceste întâlniri am participat și noi, în calitate de presă specializată, fiind o ocazie foarte bună de a intra în contact cu modelele de biciclete, echipament, accesorii și electronice destinate sezonului următor. Și de fiecare dată când am fost în zonă, am fost martorul unei atmosfere deosebit de relaxate și prietenoase.

Programul evenimentului este cam la fel, de fiecare dată. Se țin prelegeri în care se vorbește despre cum a fost sezonul și la ce ar trebui să ne așteptăm în viitor. Informațiile sunt valoroase pentru că Bikefun este în legătura directa cu producătorii, cum este fabrica Merida din Taiwan, care știu cel mai bine care sunt problemele cu care se confruntă. În funcție de cum le este lor, fabricanților, vom avea și noi un an mai bun sau mai puțin bun.

Apoi sunt prezentate cele mai importante produse ale următorului sezon, în privința bicicletelor Merida, echipamentelor Northwave și așa mai departe. Cum spuneam și la început, pentru noi, revista Freerider, aceasta este partea interesantă, pentru că vedem cu ce ne vom „juca” în sezonul următor.

Și nu sunt rare situațiile când plecăm de la fața locului cu una-doua biciclete pe care urmează să le testăm. Așa a fost și acum când eu am luat o cursieră Merida Reacto 5000, iar colegul meu Dragoș Mitroi a testat, direct la fața locului, electrica pentru enduro Merida eONE-SIXTY.

Un lucru despre care nu au avut voie să vorbească la întâlnire a fost lansarea noilor Merida ONE-SIXTY, pentru enduro și Merida ONE-FORTY, pentru all-mountain, modelele 2023. Întrunirea s-a ținut cu doar câteva zile înainte de lansarea oficială, așa că dealerii nu au putut afla detaliile noilor biciclete. Abia câteva zile mai târziu am avut și noi voie să publicăm datele.

Un moment important al întrunirii este “Decernarea premiilor”. Este momentul când dealerii Bikefun cu cea mai bună activitate anuală, sunt premiați. Premiile sunt simbolice însă gestul contează și faptul că munca este apreciată. Anul acesta un cadou deosebit și surprinzător a fost că Bikefun a oferit un sejur gratuit la un velo-hotel din Italia, tuturor celor prezenți la eveniment.

Însă poate momentul cel mai așteptat este când toată treaba „plictisitoare” se încheie și putem, cu toții, să facem ceea ce ne place cel mai mult, să mergem cu bicicleta. Iar cum regiunea este superbă și perfectă pentru așa ceva, nu ai cum să dai greși când ieși cu bicicleta în această zonă, Rucăr-Bran. Prezenți la eveniment au fost și câțiva reprezentanți de la NoMad Merida CST, echipa sponsorizată de Bikefun. Împreună cu ei am făcut un traseu scurt, dar pitoresc, în jurul Cheilor Grădiștei.

Întregul eveniment se încheie seara cu „petrecerea oficială”! Este o altă ocazie potrivită pentru socializare și discuții mai puțin formale, nu că cele din timpul zilei ar fi formale. Este momentul când nelipsitul tort Merida este „dezvăluit”.

Ne bucurăm că am participat și anul acesta la eveniment si ne bucurăm că există și astfel de companii, precum Bikefun, care acordă asemenea atenție industriei locale și comunității velo. Au fost momente deosebite când ne-am întâlnit cu vechi cunoștințe și prieteni, am aflat despre noutățile care ni se pregătesc, făcându-ne timp și pentru ceea ce ne place cel mai mult, o plimbare cu bicicleta.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − three =