Acum citesti
Bicicleta mea (18): Villiger „Pretty”

Cora Chelaru ne trimite o fotografie alături de o scurtă povestire a bicicletei sale, „Pretty”. Îi dăm cuvântul:

Pretty este o semi-cursieră Villiger, fabricată în Elveţia şi cumpărată din Germania, la mâna a doua de un fost ciclist, la rugămintea tatălui meu, care a dorit sa-mi facă o surpriză de ziua mea. Când am primit-o, nu mai urcasem pe o “biclă” de vreo 10 ani şi, văzându-i cauciucurile subţirele, m-am gândit că n-o să reuşesc niciodată să merg pe ea ca lumea. Am învăţat rapid să o stăpânesc şi m-am îndrăgostit iremediabil de silueta ei elegantă şi de uşurinţa cu care poate fi manevrată.

De 3 ani am început să o folosesc din ce în ce mai mult şi acum merg pe ea la serviciu (sunt profă şi toţi elevii mei sunt încântaţi când apar în curtea şcolii “echipată” ca la “Tour de France” ) şi, de câte ori am ocazia, plec să hoinăresc cu ea, pentru că mă simt excelent şi este cel mai bun mijloc de relaxare.

Din păcate, nu am putut păstra pe ea toate piesele originale (şaua, dinamul) pentru că am avut două accidente cu ea, dar, mulţumită unui excelent mecanic de la clubul Olimpia, Pretty e modernizată, fără a-şi pierde “charme”-ul vintage şi merge….ceas (ca deh ! doar e din “ţara ceasurilor”).

De când o am pe Pretty, am învăţat foarte multe despre ciclism şi biciclete şi, cel mai important, am o formă mult mai bună şi am lăsat deoparte multe obiceiuri provenite din “comoditate” (apropo, urc şi cobor de fiecare dată 3 etaje cu Pretty în braţe, pentru că imobilul meu este vechi, nu are ascensor, ci are scară în spirală !)

Chiar dacă îmi voi achiziţiona şi altă bicicletă, Pretty rămâne “my big love” şi îmi doresc să o pot păstra cât mai mult timp în formă bună.

Corina Chelaru

PS – Dacă cineva mai are biciclete din generaţia lui Pretty şi din aceeaşi marcă, îl rog să mă contacteze prin grupul dv. Mulţumesc !

Vezi Comentariu (1)
  • Eu am o bicicleta tour de swiss pe care am transformat intr-un fixie.cu bicicleta aceea umblu la faculta de 3ani si joc bike polo cu prieteni

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + nineteen =