Acum citesti
Bicicleta mea (102): Cube Travel Pro 2013

Bicicleta de astăzi este construită pentru Trekking și aparține lui Valentin Moise. Mai multe detalii ne oferă chiar el:

cube_travel_pro_2013_fr

Salut echipei FreeRider!

Urmaresc cu interes de ceva timp atat stirile, testele pe care le faceti, forumul, insa si rubrica „Bicicleta mea”. Astazi am hotarat sa-mi iau inima-n dinti si sa va povestesc cum am ajuns sa achizitionez aceasta bicicleta, nu foarte populara, nici la noi, insa nici in afara granitelor.

Poate va veti amuza, insa luna trecuta a trecut abia un an de cand ma urcam pentru prima oara pe o bicicleta, iar ca reteta sa fie completa tin sa mentionez ca am 28 de ani. Am invatat sa pedalez pe bicicletele DHS galbene ce se pot inchiria din parcul Herastrau, urmand ca la o luna sa-mi cumpar prima bicicleta, un RockRider 5.1 din Decathlon, iar mai tarziu o cursiera Triban 3 din acelasi binecunoscut Decathlon, dat fiind faptul ca m-au atras turele lungi, pe sosea.

In iarna trecuta insa, cam prin ianuarie – februarie incepusem sa ma gandesc serios la achizitionarea unei biciclete cu ajutorul careia sa fac cicloturism, telul meu pentru anul 2013 fiind sa pedalez de la Bucuresti la Cluj in 5 – 6 zile, asadar am inceput cautarile. Din start mi-am dorit ca noua bicicleta sa aiba: frane pe disc hidraulice, cel putin 24 de viteze ( 3 x 8 ) cu niste schimbatoare decente, bineinteles portbagaj macar pe spate si nu in cele din urma aparatori de noroi.

Cum Kona Sutra era si este din pacate peste puterile mele financiare, am ramas la Cube Travel Pro 2013 pe care mi-am comandat-o de pe Amazon (astfel iesind mai ieftin cu aproximativ 500 lei), iar dupa 6 zile de refresh din 5 in 5 minute la site-ul de tracking al curierului am primit un imens colet al carui continut il puteti vedea in fotografie. 🙂

Highlights:

Cadru: Cube Alu Light Trekking Comfort
Furca: Suntour NEX (fara Lock-Out, din pacate)
Schimbatoare: Shimano Acera fata, Alivio spate
Foi: Shimano FC-M371 48x36x26T
Pinioane: Shimano CS-HG20 11-34T
Jante: Schurmann Yak19 Disc
Butuci: pe fata Shimano Dynamo DH-3D30-QR ce alimenteaza un far Lumotec Lyt 1781 si un stop Busch&Müller Toplight Flat Plus, pe spate Shimano FH-M475.

Vezi Comentarii (3)
  • Felicitari pentru achizitie si pentru initiativa traseului Bucuresti-Cluj! Cred ca daca n-ar fi atatia nebuni care au luat permisul auto in tara asta, m-as incumeta si eu la astfel de „aventuri”. Deocamdata stau cuminte.

  • Marius,
    Lasa nebunii deoparte. Tu urca-te pe bicla, si porneste la drum. Senzatiile pe care le vei obtine, vor depasi cu mult riscul la care te supui. Plus ca, pina la o limita, daca circuli prudent, cu atentie, te poti feri de acei nebuni. Eu am facut tot cu o bicla trekking nenumarate trasee lungi, anul trecut m-am incumetat si am urcat pe Transalpina, si ce pot spune din experienta e ca niciodata nu am avut parte de accidente pe vreun traseu. In oras, mergind zi de zi uneori timp de 20 de ani, am mai avut parte de citeva accidente, insa nu pe trasee. Orasul, da, poate fi periculos, insa cind iesi din el, e mult mai sigur. Atit de sigur incit eu bag bicla pe viteza maxima cu care pot merge. Deci, ia-ti inima in dinti si pleaca, si vei vedea ca vei uita de tot si toate din pricina pedalatului si a frumusetii locurilor pe care le vei vedea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − 8 =