Acum citesti
Test – Pantaloni lungi Northwave Bomb și tricou Bomb și pantalon scurt Northwave Edge

Echipamentul testat recent, toamna asta, este îndreptat, în principal, spre disciplina mtb-enduro, pentru simplul motiv că la mtb-xc și ciclism șosea mergi, în general, cu echipament mulat. Cu toate astea, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți cicliști aleg să pedaleze și la mtb-xc, folosind echipament larg. Mai mult, acest tip de echipament, mai „lejer” este folosit și la gravel bike. Iar motivul este simplu, e mai comod.

Însă pantalonii lungi Northwave Bomb, tricoul cu mânecă lungă Northwave Bomb și pantalonii scurți Northwave Bomb sunt gândiți, în principal, să-i folosești cu succes la mtb-enduro, mulțumită stilului în care sunt croiți.

Pantaloni lungi Northwave Bomb

Aceștia sunt cei mai interesanți din setul de trei piese testate toamna asta. În primul rând am observat că și aceștia sunt oarecum mulați. Nu la fel cum găsești la mtb cross country sau șosea, dar oricum, destul de strâmți, mai ales în partea de jos.

Pe de o parte ai avantaj aici, pentru că deși sunt mulați, nu arată ca niște pantaloni dedicați de xc sau cursieră (dacă nu îți place stilul), dar cu toate astea pantalonii sunt lungi oferind protecție mai bună, fără să te încurce la pedalare.

Pe de altă parte, fiind așa strâmți, o pereche de protecții pentru genunchi va încăpea mai greu pe dedesubt, în funcție de mărime. Astfel, protecții “full” nu vor avea loc, așa cum am aflat și eu. În schimb vei putea purta ceva minimalist, protecții „moi”.

Pantalonii se închid cu velcro și un „clichet” interesant care are și rol de reglaj, cât de tare vrei să strângi pantalonii pe tine. Este un sistem bun și robust care oferă o gamă foarte largă de reglaj.

Pe interior, la spate, pantalonii au o bandă din silicon aderent cu rolul de a ține pantalonii bine pe tine. Am observat că în timp tot vor mai aluneca, dar oricum, stau „pe poziții” mult mai mult și mai bine decât dacă nu ar fi avut.

Pe pantalonii lungi Northwave Bomb avem o serie de întărituri, la genunchi, spate și pe gambe. Toate au rolul de prelungire a vieții pantalonilor fiind, în același timp, elastice și neincomodându-te în timpul pedalatului. În fapt, întreg materialul pantalonului este elastic și confortabil. Nu vei simți că te țin sau îți restricționează mișcările, decât dacă vei folosi o măsură prea mică.

La spate, pe șold, pantalonii mai au o întăritură, tot elastică și asta, al cărei rol este să se întindă atunci când stai aplecat pe bicicleta, când pedalezi. Această întăritura elastică, împreună cu banda aderentă din silicon de pe interior, fac ca pantalonii să stea bine pe tine în timpul mersului.

Pantalonii nu sunt echipați și cu bazon. Așadar, dacă obișnuiești să folosești așa ceva, va trebui să cumperi ceva separat și folosit pe interior. Eu așa am făcut și m-am simțit foarte bine, confortabil. Pantalonașii cu bazon integrat, folosiți în tandem cu pantalonii Northwave Bomb, nu mi-au provocat senzații de disconfort, nici când am pedalat și împins la bicicleta întreaga zi.

Din punct de vedere al buzunarelor, eu sunt mulțumit. Northwave Bomb dispun de două buzunare laterale asigurate cu fermoar. Se întamplă, nu chiar rar, ca acest tip de pantalon, mai de „tăvăleală” să nu aibă deloc buzunare sau să aibă, dar normale. Aici, buzunarele având și fermoar, vei putea să ții chiar și telefonul sau banii.

În concluzie, recomand acești pantaloni, sunt funcționali și… interesanți, dacă țin cont de caracterul lor mulat, dar nu complet mulat.

Specificații:

  • Disciplină: mtb, gravel
  • Logo Northwave reflectorizant
  • Număr buzunare: 2
  • Culoare: negru
  • Măsuri: S-3XL
  • Importator: Bikefun
  • Preț: 459 lei

Tricou cu mânecă lungă Northwave Bomb

Despre tricoul Northwave Bomb nu ar fi multe de spus deși, și acesta, are câteva particularități interesante. De asemenea, designul, nu e rău deloc. Northwave Bomb este disponibil în varianta cu mânecă lungă sau scurtă, în fiecare caz având 3 opțiuni pentru design: alb/auriu (cel folosit de mine), gri închis/gri și verde (forest) / gri.

Tricoul Northwave Bomb este fabricat din materiale diferite, în funcție de zonă, motivul fiind o funcționalitate cât mai bună. Astfel, pe piept materialul este rezistent la vânt, în timp ce pe spate este gândit să ofere ventilație cât mai bună. Tot tricoul este elastic, asta însemnând că vei putea purta pe dedesubt protecții, cum ar fi cotiere, sau armură, fără a simți disconfort. M-am dat cu tricoul ăsta în ziua de antrenamente la Sugaș Enduro 2022, și chiar m-am simțit perfect.

Specificații:

  • Culori: alb/auriu, gri închis/gri și verde (forest) / gri
  • Măsuri: S-3XL
  • Importator: Bikefun
  • Preț (mânecă lungă): 265 lei
  • Preț (mănecă scurtă): 239 lei

Pantalonii scurți Northwave Edge

Noii Northwave Edge sunt varianta îmbunătățită a modelului testat de mine în 2019. Ca design sunt similari, dar acum materialul rezistă mai bine la umezeala și, cel mai important, au pe interior, în partea din spate, banda aderentă din silicon care ajută mult ca pantalonii să stea bine pe tine.

Închiderea se face cu două capse plus fermoar, iar reglarea pe șold se face cu benzi velcro. Din punct de vedere al spațiilor de stocare, la noii Northwave Edge vei găsi două buzunare normale asigurate cu fermoar, plus unul mai mare pe piciorul stâng.

În interiorul buzunarului drept vei mai găsi un buzunăraș în care încape telefonul mobil. Acesta, fiind elastic, ține bine telefonul pe loc. Tot în interiorul acestuia vei găsi și o buclă din material textil. Rolul ei este să agăți cheile, să nu le pierzi când te afli în vârtejul datului “extrem” la vale. Însă poziționarea sa, în același buzunar cu telefonul mobil, este nepotrivită, întrucât sunt șanse să zgârii telefonul.

Materialul este foarte elastic, așadar confortabil, cusăturile interioare fiind termosudate, tot pentru confort bun. Însă, la fel ca la pantalonii lungi Northwave Bomb, nici aici nu vei avea bazonul inclus în materialul pantalonului. Va trebui să îți iei ceva separat.

Specificații:

  • Material: 4-way-stretch
  • Protecție meteo: Durable water-repellent (DWR)
  • Culori: albastru, verde, negru
  • Importator: Bikefun
  • Preț: 353 lei

Concluzie

Cele trei piese de echipament, pantaloni lungi Northwave Bomb și tricou Bomb, plus pantalonii scurți Northwave Edge, mi-au plăcut, în primul rând pentru că arată bine. Croiala lor este potrivită și “în pas cu moda” care, e drept, vine și trece repede. Însă nu doar designul este bun ci și funcționalitatea. În ciuda faptului că echipamentul nu arată ca cel dedicat pentru xc sau șosea, adică mulat, elastic și confortabil, și acesta este elastic și confortabil, chiar dacă nu și mulat, o caracteristică pe care mulți pur și simplu nu o acceptă. Recomand acest echipament pentru orice fel de tură mtb – gravel, cross country, all-mountain, trail și chiar enduro. Le-am simțit perfect confortabile și funcționale.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =